Dubbelseger mot Örebro
Publicerad: 2017-01-07
Frölunda HC tog andra raka segern på lika många dagar mot Örebro HK efter att Johan Sundström avgjort i förlängning.

GÖTEBORG | Precis som i gårdagens möte inledde Frölunda HC med att ta en utvisning och på så sätt ge Örebro HK en god chans att ta ett grepp om matchbilden. Men Frölunda klarade ut det numerära underläget och försvarade sig bra under inledningen utav matchen där Örebro faktiskt var det bättre laget, om än knappt.

Frölunda tog över matchbilden ju längre perioden gick och var det klart starkare laget sett över tjugo minuter, men båda lagen hade svårt att skapa målchanser och det blev ändå en ganska tight & sluten inledningsperiod. Den absolut hetaste målchansen hade Örebros Michael Haga som var fri med Johan Gustafsson, som dock stod i vägen den gången.

FRÖLUNDA VAR DET KLART bättre laget under den andra perioden och kunde etablerar långa anfall i Örebros försvarszon, men gästerna är kända för sin frenetiska checking och gjorde det svårt för Frölunda att få utdelning för det spelövertag värdarna faktiskt hade.

Till slut lyckades ändå Mats Rosseli Olsen spräcka målnollan med sitt femte mål för säsongen när han stänkte in ett distinkt handledsskott ifrån slottet och gav Frölunda en 1-0-ledning.

Frölunda hade bud på fler mål, men Örebros eminenta jobb och främst Julius Hudácek i målet var en stor anledning till att ledningen efter två perioder bara var just med uddamålet.

ÄVEN UNDER DEN TREDJE PERIODEN spelade Frölunda mycket stabilt och tvingade ut Örebro under långa stunder, men det var gästerna som faktiskt kom ut och var det starkare laget i stort sett under den tredje perioden.

Även om gästande Örebro hade svårt att komma till attack och isyta var det ändå just Örebro som gjorde den tredje periodens enda mål när Bobbo Petersson fick mycket yta emellan tekningscirklarna och knappade in 1-1 bakom Johan Gustafsson med mindre än tre minuter kvar utav den tredje perioden.

Matchen slutade oavgjort och gick till förlängning, men väl där kunde Johan Sundström avgöra med ett distinkt avslut och se till att extrapoängen stannade i Göteborg.

Vinsten innebar sjätte raka segern mot Örebro och 13:e raka segern på hemmaplan.

– Det var en tuff fight, sade Johan Sundström till C More efter slutsignalen.

– Örebro har steppat upp, definitivt. Starka backar gör att vi inte hade svårt att skapa så mycket. Men det var skönt att få sätta dit den i tre mot tre och avgöra matchen.

Presskonferensen i ser ni under kvällen på fhcplay.com.

På tisdag spelar vi det första mötet, utav två, med schweiziska HC Fribourg-Gottéron i Champions Hockey League-semifinalen. Matchen spelas i Frölundaborg, börjar kl 19:00 och biljetter köper ni via den här länken.

Matchstatistik Frölunda HC - Örebro HK 2-1 OT (0-0, 1-0, 0-1, 1-0) Skott: 25-15 (9-5, 9-3, 4-7, 3-0)
Utv.min: 12-14 (8-6, 2-8, 2-0, 0-0)

1-0 (26:15) | Mats Rosseli Olsen (Nicklas Lasu, Sebastian Stålberg)

1-1 (57:19) | Bobbo Petersson (Libor Hudácek, Greg Squires)