• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Idag 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda närmar sig Växjö - Figren sen hjälte

14 februari 2017 21:25
#MIFFHC

Frölunda vände 2-1 till 2-3 i tredje perioden, bröt en två matcher lång förlustsvit och närmade sig Växjö i tabelltoppen. Stor segerorganisatör blev Robin Figren med sitt mål i slutskedet.


Ett Malmö i behov av tre poäng i sin slutspelsjakt saknade stjärnmålvakten Oscar Alsenfelt i mötet mot Frölunda. Hans ersättare Cristopher Nihlstorp fick en ganska lugn första period då Frölunda endast sköt sju skott mot honom i en tämligen chanslös period. Hemmalaget de mäktade med sex och lyckades inte överlista gästernas Johan Gustafsson.

Om den första akten var något chanslös var den andra rena motsatsen. Redan efter 3:17 skulle också första målet falla när Victor Olofsson hittade en droppande Joel Lundqvist som pricksköt in 0-1, högt bakom Nihlstorp. Malmö skulle dock både komma igen och gå förbi. I numerärt överläge bombade Nils Andersson in kvitteringen innan Lars Bryggman styrde in André Benoits avslut från blålinjen till 2-1. Chanserna fortsatte sedan att avlösa varandra, men några fler mål bjöds vi inte på i perioden.

"Skönt med tre poäng"

I den tredje perioden såg Malmö under långa stunder ut att ha kontroll på matchen. Efter 14:20 skulle dock John Nyberg ändra på det när han vispade in 2-2 på volley från nära håll. Efter 17:53 var vändningen sedan ett faktum när Robin Figren sköt ett maskerat avslut längs isen som Cristopher Nihlstorp inte kunde rädda. Malmö jagade i slutet en kvittering och spelade sex mot fem, men fick inte hål på Johan Gustafsson för Skåneklubbens andra raka förlust. Frölunda bröt sin förlustsvit på två matcher och är nu endast två poäng bakom Växjö i tabelltoppen.

– Det är ganska många stunder i den här matchen där vi spelar som vi ska, men ibland tappar vi kontrollen. Överlag gör vi det bra och det är skönt med tre poäng, sa Frölundas matchhjälte Robin Figren i C More.

Kommande motståndare:

  • HV71-Malmö tors 16 feb 19:00
  • Frölunda-Djurgården 16 feb 19:00