Seger till slut
Publicerad: 2017-09-30
J20
Det bjöds på tidig match i Frölundaborg på lördagen när Rögle BK gästade Frölunda J20. Båda lagen var i behov av poäng och även om det kändes som att hemmalaget Frölunda hade övertaget spelmässigt blev den tredje perioden en riktig nagelbitare där indianerna till slut tog en skön seger.

GÖTEBORG Frölunda kontrollerade den första perioden på ett bra sätt där man trots stundtals hot från gästerna satte press och fick utdelning där lagkaptenen Philip Elgestål öppnade målskyttet tidigt i perioden som slutade 3-1 till Frölunda. Övriga mål i perioden gjordes av Jacob Peterson och Pontus Andreasson.

Spelet utjämnades något i den andra perioden där Rögle inledde bäst med en tidig reducering till 3-2 bakom Ludvig Persson i Frölundakassen och även om Frölunda snart studsade tillbaka och utökade till 4-2 genom Jacob Peterson fanns det absolut mer att önska av hemmalaget som stundtals spelade runt pucken hellre än att gå på avslutet.

Pierre Johnsson, huvudtränare Frölunda J20, pratade om tålamod inför den tredje perioden och att inte gå bort sig men trots detta lyckades Rögle både reducera till 4-3 och kvittera till 4-4. Ett målvaktsbyte och ett riktigt klassavslut av Jesper Emanuelsson som skickade upp pucken i nätmaskorna bakom Isak Ragnevad gav Frölunda ny energi som började tugga igång och sätta press. Rögle som gick för ytterligare kvittering plockade Ragnevad fick slutligen se Jacob Peterson fastställde både slutresultatet 6-4 och sitt hattrick när han skickade in pucken i den tomma målburen med 20 sekunder kvar av matchen. Tre viktiga poäng till Frölunda som möter Malmö Redhawks imorgon söndag.

Det var på håret och onödigt jämt idag säger Pierre Johnsson och fortsätter;
Vi hade spelövertaget och kontroll på matchen inför sista perioden men de hängde kvar och gjorde två snabba mål på oss. Rögle är ett lag som är med men vårt tålamod avgjorde idag. vi tog tag i spelet efter deras 4-4 mål så visst var det en skön seger.

En skön tajt seger med andra ord?
Ja det är alltid gott att vinna och särskilt när det blir såhär tajt säger Pierre.

Ni möter Malmö imorgon.
Ja det kommer bli tufft säger Pierre som har bra koll på morgondagens motståndare. Vi har mött dom under försäsongen här och det är tuffa matcher, de bara kör och vi måste upp några snäpp från idag om vi ska vara med och leka imorgon.

Frölunda HC - Rögle BK 6-4 (3-1, 1-1, 2-2)

1-0 (02:35) | Philip Elgestål (Jesper Emanuelsson, Pontus Andreasson) PP1
1-1 (09:20) | Melvin Karlsson (Johan Zarwel, Hugo Klippfors)
2-1 (11:17) | Jacob Peterson (Jakob Heljemo, Hampus Rydqvist)
3-1 (16:30) | Pontus Andreasson (Jesper Emanuelsson, Philip Elgestål)

3-2 (22:27) | Johan Zarwel (Melvin Karlsson, Isac Jernberg) PP1
4-2 (26:52) | Jacob Peterson (Jakob Heljemo, Filip Hasa) PP1

4-3 (43:46) | Bálint Horvath (Kevin Wennström, Casper Andersson)
4-4 (45:54) | Melvin Karlsson (Johan Zarwel)
5-4 (52:39) | Jesper Emanuelsson (Anton Sundin, Pontus Andreasson)