J18: Portillos storspel räddade bonuspoängen
Publicerad: 2016-11-13

Målvakten Erik Portillo stod i fokus på söndagen vid lunchtid när Frölunda gästade Ängelholm och Rögle BK. Portillo motade hela 47 skott i matchen och stängde igen i den efterföljande straffläggningen vilket innebar bonuspoäng och fjortonde raka segern.

Ängelholm – Matchen kunde ha börjat bättre för Frölunda som trots att man inte släppte in något tidigt mål fick se ett Rögle komma ut med högre fart och hårdare press vilket resulterade i att man aldrig riktigt kom upp i nivå under matchens första nio minuter.

I den tionde matchminuten skulle Frölunda dock ta ledningen genom U16 spelaren Isac Andersson som på droppass från Viktor Witehall bröt in och avlossade bössan där pucken gick in i kassen mellan benskydden på Röglekeepern Isak Ragnevad.

Rögle fortsatte sedan pressa och hade ett par chanser att kvittera men Erik Portillo i Frölundakassen höll laget kvar i matchen.

Frölunda fick en betydligt bättre start i den andra perioden där man efter bara tre minuters spel utökade till 2-0 genom Philip Ekberg som var tillbaka i laget efter ett par matcher i Frölunda J20. Spelmässigt såg det bättre ut nu och målchansmässigt sett så kändes Frölunda för stunden hetare. Trots detta stod sig resultatet perioden ut.

Erik Portillo stängde igen i straffläggningen!

Fast det var Frölunda som efter tretton minuters spel av den tredje perioden utökade till 3-0 genom Elias Stendahl i powerplay kom Rögle tillbaka in i matchen igen tack vare slarv av Frölunda i egen zon som resulterade i att en hittills storspelande Erik Portillo i indianernas målbur fick se pucken glida förbi tre gånger om och förlängning var ett faktum.

Väl där spelade Frölunda upp sig något och hjälpte varandra och i den efterföljande straffläggningen bjöd Philip Ekberg på en ”foppastraff” och Portillo var rena väggen. Bonuspoängen till Frölunda som fortfarande är obesegrade i fulltid.

- Det hade lika gärna kunnat stå 3-0 till Rögle. Vi ledde orättvist idag då Rögle var bättre än oss idag. Den stora skillnaden att vi vann var att vi var hetare på målchanserna och att Erik Portillo storspelade i målet och såg till att vi kunde ta två poäng idag säger Pierre Johnsson efter matchen.

- Prestationsmässigt var vi inte där idag, vi var tvåa på puckarna och slarvade en del säger Pierre som även påtalar att de haft en tuff träningsperiod då ”poängbehovet” inte varit lika stort som för de andra lagen pga. tabelläget vilket skapat ett lugn med mer fokus på varje spelares individuella prestation hellre än resultat i matcherna.

Nu väntar Linköping HC hemma i Frölundaborg på torsdag. En match där Pierre vill se riktigt bra ishockey och en bra prestation från sitt manskap och historiskt sett blir det just riktigt bra ishockey när Frölunda – Linköping möts så visst har vi en kul match att se fram emot.

Matchen spelas i Frölundaborg med start 19:00 och den sänds på Livearenahockey.com

Matchstatistik
Rögle BK - Frölunda HC 3-4 (0-1, 0-1, 3-1, 0-0, 0-1)
Skott:
50-35 (13-7, 15-15, 19-10, 3-2)
Utv.min: 6-6 (0-0, 2-4, 4-2, 0-0)

Period 1
0-1 (10:02) | Isac Andersson (Viktor Witehall)

Period 2
0-2 (23:39) | Philip Ekberg (Linus Nordin)

Period 3
0-3 (53:43) | Elias Stendahl (Jakob Heljemo) PP1
1-3 (54:46) | Markus Ruuskanen (Kevin Wennström)
2-3 (56:11) | Hampus Bartholdsson (Simon Kjellberg)
3-3 (56:53) | Kevin Wennström (Jakob Bondesson, Oliver Johannesson)

Period 4
Inga mål

Straffar:
3-4 (65:00) | Philip Ekberg

 

 

 

Skribent Christian Wahlgren