Larsson om JVM-semin
Publicerad: 2017-01-04
JVM
Sverige mot Kanada i JVM-semifinal – Jacob Larsson har en go känsla.

Ett Frölunda-pyntat Sverige har med fart, finess och energi arbetat sig fram till semifinal i det pågående JVM:et i Kanada.
I Air Canada Centre, Toronto, möter Småkronorna i natt hemmanationen Kanada.
– Det kommer bli en grym match med mycket folk på läktaren och en härlig inramning, säger Jacob Larsson, en av fyra Frölunda-spelare i förbundskapten Tomas Monténs lag, de tre andra är: Rasmus Dahlin, Kristoffer Gunnarsson och Carl Grundström.

Sverige har imponerat så här långt i turneringen. Obesegrat i gruppspelet och hela 8-3 mot Slovakien i kvartsfinalen.
– Vi har en grym känsla i laget, alla är goa och glada. Och vi vet vad som krävs för att vinna: Vi måste spela tufft framför båda målen, ta vara på de lägen vi får och utnyttja vår fart, analyserar Larsson och berättar att ett JVM i ett hockeytokigt Kanada ger turneringen ytterligare en dimension:
– Det är lite som att vara i hockeyns Mecka och det skapar en skön känsla. Sen är allt runtomkring proffsigt – hotell, media och så vidare.

Den enda nedsidan med att vara i Nordamerika skulle möjligen vara att det stora avståndet till John Nyberg och Christoffer Ehn, menar Jacob Larsson.
– Klart jag saknar dem, det är fina gubbar. Jag har messat till dem och frågat hur läget är och det skall bli skönt att komma hem till dem.

Sveriges semifinal mot Kanada direktsänds i SVT i natt (natten mot torsdag), sändningen börjar 01.00, nedsläpp 01.30.

Peter Pettersson Kymmer