Alla till Borgen!
Publicerad: 2019-11-18
Det är uppförsbacke inför CHL-åttondel två mot Färjestad i Frölundaborg, men Patrik Carlsson försäkrar: Det här går att vända.

Ni kan bakgrunden. Frölunda Indians åkte till Karlstad för CHL-åttondel ett mot Färjestad för en vecka sedan och kom hem med ett tremålsunderläge, förlust med 3-6.
Rent konkret innebär det att Frölunda måste vinna åttondel två med minst tre mål för att ta sig vidare i turneringen. Vid en seger med tre mål blir det ett avgörande på övertid och eventuellt straffar. Vid en seger med fyra mål eller fler efter ordinarie tid går Frölunda direkt till kvartsfinal.
– CHL har ett speciellt format och vi har varit med om liknande lägen förut. Vi skall spela 60 minuter hockey och att hämta upp tre mål är ingen omöjlighet, säger Patrik Carlsson som tillsammans med en handfull spelare har rutin av den här typen av matcher:
– Vi har en stark tro och mycket erfarenhet och det skall vi dra fördel av. Och med mycket folk i Frölundaborg blir det bra tryck som kan lyfta oss ytterligare.

I första CHL-åttondelen var det framförallt Färjestads offensiv som blev avgörande och just det spelmomentet måste Frölunda få bukt med.
– Vi vill snabbt få stopp på deras offensiv, uppförsbacken blir ju lite längre om vi hamnar i underläge. Men vi har gott om tid på oss och behöver inte gå all in direkt. Det skall bli kul det här, förklarar Patrik Carlsson.

Biljetter till den avgörande CHL-åttondelen mellan Frölunda och Färjestad i Frölundaborg på tisdagskvällen, nedsläpp 18.00, går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS 23/24