Nu väntar landslagsuppehåll
Publicerad: 2017-02-05
J20
Söndagen blev inte alls som Frölunda J20 föreställt sig efter gårdagens match. Växjö kom ut starkt och gästernas målvaktsspel blev avgörande idag när man vann med 1-6.

Göteborg Frölunda såg stundtals tröttkörda ut vilket Växjös pigga forwards snabbt utnyttjade när man inom loppet av tio minuter gick ifrån till en 2-0 ledning och trots Frölundas många försök att skapa framåt i den första perioden var det gästerna Växjö som fick inleda den andra perioden med 0-3 på tavlan efter ett sent mål i den första perioden.

Spelmässigt blev den andra perioden jämnare än den första. Spelet böljade fram och tillbaka över isen och Frölunda hade sina chans att reducera till 1-3 och skapa känning tack vare ett tidigt powerplay men Pontus Eltonius i Växjökassen stod emot. Ett par minuter efter att Växjö sedan blivit fulltaliga och trots att Frölunda J20 behöll sin press utökade man till 4-0 i en omtalad situation där Frölundas målvakt Isak Andersson kördes på och tvingades bryta. In kom U16s Hannes Kollén som vikarierade för Arvid Söderblom och efter att ha fått göra ett par räddningar tvingades även han kapitulera för Växjös offensiv när man med 52 sekunder kvar av perioden gör 0-5.

Frölunda steppar upp ytterligare i den tredje perioden och skapar flera vassa chanser framåt men oturen fortsatte även i period tre att grina illa och Växjös Madsen gjorde 0-3 endast tre minuter in i perioden. Frölunda visade sedan att man inte skulle avsluta utan att göra mål och efter lite omvaskning i kedjorna kom till slut utdelningen när Jakob Olsson krigade in 1-6 målet. Närmare än så kom inte Frölunda J20 idag utan nu väntar ett välförtjänt landslagsuppehåll innan serien på nytt startar den 18 februari när man möter Örebro Hockey hemma i Frölundaborg. Nedsläpp 16:30 och matchen sänds på Livearenahockey.com

Frölunda HC-Växjö Lakers 1-6 (0-3, 0-2, 1-1)
Skott: 28-24 (13-11, 8-8, 7-5)
Utv.min: 6-8 (4-2, 0-4, 2-2)
0-1 (02:05) | Sebastian Schmitt (Lucas Nordsäter)
0-2 (08:26) | Alexander Andersson (Ludwig Wistén, Albin Storm) PP1
0-3 (18:22) | Ludwig Wistén (Nils Carnbäck)
0-4 (27:58) | David Madsen (Alexander Andersson)
0-5 (39:08) | David Madsen (Jonas Röndbjerg)
0-6 (43:35) | David Madsen (Oliver Erixon, Jonas Röndbjerg)
1-6 (56:23) | Jakob Olsson (Kalle Miketinac)