Muršak glödhet i debutvinsten
Publicerad: 2018-01-11
Slovenen Jan Muršak gjorde på torsdagskvällen sin första match i Frölunda HC och var, med sina två mål, en stor anledning till 5-3-vinsten i Kinnarps Arena.

JÖNKÖPING | HV71 har på senare tid varit en något komplicerad motståndare för Frölunda HC, då smålänningarna (bortsett försäsongsmatchen i höstas, där Frölunda vann med hela 8-1) inför torsdagens match hade tre raka segrar inbördes i bagaget. Det såg också tidigt ut att bli ännu en tung match, då hemmalaget redan i matchens tredje minut skulle utnyttja ett numerärt överläge och ta en 1-0-ledning genom Martin Thörnberg.

Det var en pigg och fysisk inledning på matchen, där de båda lagen uppvisade en solid defensiv som utan några större problem boxade ut motståndarna gång på gång. Halvvägs in i inledningsperioden fick dock Frölundas nyförvärv Jan Muršak en glipa mellan HV-backarna att sticka igenom och fick ett bra skottläge i slottet – som han tog till vara på.
Avslutet slank igenom Fredrik Pettersson-Wentzel i HV-målet och slovenen Muršak klämde in sig i målprotokollet redan 9:39 in i debuten.

Vändning och övertag

Victor Olofsson är i kanonform för tillfället och hade inför matchen i Jönköping gjort mål i tre raka matcher – och sviten förlängdes i afton.
I slutskedet av den första perioden spelades han fram av Ryan Lasch och knäppte av sitt distinka handledsskott och försatte Frölunda i en 2-1-ledning med sitt 20:e mål för säsongen.

Frölunda trummade på och i inledningen av den andra perioden fick Jan Muršak presentera sig igen och rakade, i numerärt överläge, in sitt andra för aftonen till 3-1 – en smått osannolik debut för slovenen.
Ryan Lasch blev bara några minuter senare vackert frispelad av Victor Olofsson och satte dit sitt 12:e mål för säsongen och gav Frölunda en 4-1-ledning - som hölls perioden ut.

Det blev spännande

HV71 tog sig i kragen och kom in i matchen ordentligt under den tredje perioden, där Victor Ejdsell och Max Wärn gjorde det nervigt med varsinn reducering för smålänningarna. När hemmalaget i matchens slutskede plockade ut målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel för en extra utespelare i ett försök att få in en kvittering så kunde dock Frölundas defensiv stå pall och istället avgöra tillställningen.
Christoffer Ehn fastställde slutresultat när han lade in 5-3 i tom kasse – Ehn, som därmed noterats som målskytt i två raka matcher.

Går såklart inte att förglömma Jan Muršaks debut, med två mål i Frölundadebuten. Jan kommenterade själv vinsten så här i C More efter slutsignalen:
– Det var en tuff match. De pressade oss hårt här i tredje, så det var skönt att vi kunde få med oss en vinst. Jag kunde så klart inte drömma om en bättre start. Förhoppningsvis kan jag fortsätta göra mål och hjälpa laget att vinna. Ser redan fram emot nästa match, avslutade Jan.

Härnäst väntar Brynäs IF borta på lördag, kl 15:15, för Frölunda HC:s del. Matchen går som vanligt att följa på C More.

Nästa hemmamatch: Torsdag 18 januari kl 19:00, Färjestad BK.
Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

HV71 - Frölunda HC 3-5 (1-2, 0-2, 2-1) Skott: 30-26 (5-9, 9-10, 16-7)
PIM: 4-8 (0-2, 2-4, 2-2)

1-0 (02:56) | Martin Thörnberg (Kevin Stenlund, Lawrence Pilut) PP1
1-1 (09:39) | Jan Muršak (Joel Mustonen, Carl Grundström)
1-2 (18:26) | Victor Olofsson (Ryan Lasch, Adam Almquist)

1-3 (22:38) | Jan Muršak (Victor Olofsson, Ryan Lasch) PP1
1-4 (26:51 | Ryan Lasch (Victor Olofsson, Matt Donovan)