Vinst i Wolfsburg
Publicerad: 2016-08-19

Det satt långt inne, men Frölunda Indians vann den första gruppspelsmatchen i CHL.

I 25-gradig hetta – ute alltså – drog Frölunda Indians på fredagskvällen igång tävlingssäsongen i gemytliga Eis arena i nordtyska Wolfsburg.

Ett hårt slagskott bort var det en timme kvar till skiftbyte i stans känslomässiga och visuella markör – Volkswagen-fabriken – och det syntes på läktarplats.

Lite drygt halvfullt, men rent ut sagt ett jävla liv från nedsläpp och ett hemmalag som tydligt tankade energi från oväsendet.

Det var orange/svart mest överallt på isen och svårt för Frölunda att få flyt i spelet. Wolfsburg störde och fiskade efter misstag i uppspelsfasen och tog lägena när de dök upp. Från egen zon var det den långa pucken som gällde, men det spelet var inte alls lika effektivt.

Frölunda trampade offensivt på i kända spår och skapade, precis som Wolfsburg, en hel del halvchanser och en och annan hel, men lyckades inte överlista målvakten Sebastian Vogl.

Å andra sidan såg det likadant ut i den andra zonen, hos en trygg Johan Gustafsson var det stängt.

- Dom försvarar sig bra och kontrar och vi har för korta anfall. Vi måste ha mer tryck i åkningen och längre anfall, det får vi jobba med, säger lagkapten Joel Lundqvist.

Den andra perioden liknade i mångt och mycket den första, med den lilla skillnaden att hemmalaget gjorde mål tidigt – Gerrit Fauser stötte in en målvaktsretur efter 2.17.

Stärkta av den framgången blev Wolfsburg lite för heta och drog på sig tre raka utvisningar, men ingen utdelning för Frölunda trots sex minuter i numerärt överläge.

Uppförsbacken och Wolfsburgs uppoffrande slit fortsatte i den tredje, men räkna aldrig ut ett regerande mästarlag.

Efter dryga sju minuter kvitterade Casey Wellman efter snygg assist av Simon Hjalmarsson och två minuter senare styrde Victor Olofsson in matchavgörande 2-1 på Matt Donovans hårda passning.

- Det är en tuff bortamatch och dom försvarade sig bra, men det viktigaste var att vi vann. Det finns grejer att jobba på, visst, men vi är i en process och skall inte vara som bäst nu, analyserar Joel Lundqvist.

Frölundas CHL-turné fortsätter till Tjeckien – gruppspelsmatch två mot Pardubice på söndag, 17.00.