Förlust i premiären
Publicerad: 2017-09-13
J20
Motståndet var minst sagt tufft när Frölunda föll i premiären av J20 SuperElit Södra mot HV71 med 5-3.

JÖNKÖPING Redan efter 30 sekunder hade hemmalaget HV71 tagit ledningen med 1-0 efter en omtalad situation där målvakten Arvid Söderblom blivit överkörd av en HV-spelare och de efterföljande minuterna hade Frölunda svårt att få till något eget spel där man gjorde det mesta lite svårare. till slut fick man lite momentum i matchen och lyckades skapa ett par längre anfall och man kändes på G men trots detta var det smålänningarna som gick till vila med 1-0 på tavlan.

Frölunda som kändes på gång i den andra perioden fick återigen se HV71 göra mål i första bytet men denna gången startade man om bättre än man gjorde i första perioden och spelade med mer fart och attackerade kassen vilket resulterade i reducering till 2-1 genom lagkaptenen Philip Elgestål. En utvisning direkt efter reduceringsmålet skulle dock innebära ytterligare mål för hemmalaget men Göteborgarna hade känning inför den tredje perioden när Philip Ekberg krigat in 3-2 pucken bakom en överspelad Adam Åhman i HV-kassen.

I den tredje perioden gav man sig själv chansen att vinna matchen där man förutom Jesper Emanuelssons 3-3 mål även blev tilldömda en straff men Åhman i HV-kassen läste skytten och istället var det HV71 som på nytt utnyttjade ett numerärt överläge när man gjorde 4-3 bakom Arvid Söderblom. En sista push för ny kvittering resulterade i stället i 5-3 för hemmalaget som även blev matchens slutresultat.

Vi gav bort matchen - Pierre Johnsson

Jag tycker att vi står på hälarna första tio minuterna där HV71 sköljer över oss men vi växer in i matchen och tar över säger Pierre Johnsson och fortsätter: Trots att vi återigen släppte in ett mål i första bytet i den andra perioden äger vi perioden helt och hållet. Vi gör ett mål och även om de, HV71, gör 3-1 kommer vi ikapp till 3-2 vilket jag tycker är ruggigt starkt av oss och det känns som vi är på gång.

Vi bommade sedan inräkningen i en hemgång, får en utvisning och de gör 4-3. Vi ger helt enkelt bort matchen och även om det känns surt att förlora en premiär gav vi oss trots allt chansen att vinna med tanke på att vi bl.a. fick en straff med oss. HV71 var hetare än oss idag och det var en nyttig läropoäng för inget motstånd kommer vara enkelt i den här serien säger Pierre.

Ni möter Karlskrona HK och Växjö Lakers till helgen.
Ja det kommer bli en tuff roadtrip men vi biter i det sura äpplet och laddar om säger Pierre avslutningsvis.

HV71-Frölunda HC 5-3 (1-0, 2-2, 1-0)

1-0 (00:25) | Karl Smedberg (Anton Heikkinen, Joakim Stjern Svensson)

2-0 (20:36) | Anton Heikkinen (Joakim Stjern Svensson)
2-1 (28:03) | Philip Elgestål (Elias Stendahl, Pontus Andreasson)
3-1 (29:52) | William Svensson (Filip Svenningsson, David Gustafsson) PP1
3-2 (35:24) | Philip Ekberg (Filip Roos)

3-3 (42:33) | Jesper Emanuelsson (Jacob Peterson)
4-3 (57:25) | Erik Lilliecreutz (Alfons Malmström, Joakim Stjern Svensson) PP1