J18: Målfest
Publicerad: 2016-10-06

En förstaperiod som egentligen inte sa något skulle visa sig bli en riktig målfest när Frölunda J18 slog Växjö Lakers dito med klara 8-3.

Trots en trevande inledning på matchen och trots ett tidigt ledningsmål genom Linus Nässén var det Växjö som kom tillbaka och både kvitterade och tog ledningen med 2-1 i den första perioden. Frölunda såg stundtals håglösa ut och lyckades inte skapa särskilt mycket trots att man ändå fick igenom skotten och Växjö kunde gå till pausvila med 2-1 på tavlan.

Samuel Fagemo – tvåmålsskytt.

Frölunda kom ut som ett helt nytt lag och inte bara kvitterade utan även tog ledningen med 3-2 och efter mål av Elias Stendahl och Philip Ekberg. Fyllda av energi drar man på sig två onödiga utvisningar som mycket väl hade kunnat ta Växjö tillbaka in i matchen igen men stabilt spel av Erik Portillo i målet och uppoffrande spel från övriga laget resulterade i fortsatt 3-2 ledning.

Samuel Fagemo, med en färsk U17-landslagsplats i bagaget var spelsugen och utökade sedan ytterligare till både 4-2 och 5-2 innan Oliwer Fjellström skrev in sig själv i målprotokollet i samband med hans tredje mål för säsongen som innebar 6-2, ett resultat som stod sig perioden ut.

Frölunda kontrollerade sedan den tredje perioden. Filip Hasa gjorde 7-2 efter en spelad minut i numerärt överläge innan Växjö för en stund visade kraft och överlistade Portillo i kassen och 7-3 var ett faktum men återigen skulle Frölunda få utdelning i powerplay sedan Nässén, med sitt andra mål för kvällen, fastställde slutresultatet 8-3 och tre nya poäng hem till Göteborg.

Toppmöte på söndag i Frölundaborg.

Härnäst väntar ett toppmöte i Frölundaborg med tabelltvåan HV71, ett lag man redan på förhand kommer bli svårslagna så söndagens drabbning kl 12:00 kommer bli en riktigt fartfylld historia då båda lagen vill spela med mycket fart.