J20: Ekberg/Fagemo klev fram i femte raka segern
Publicerad: 2016-10-22

Frölunda J20 jagade sin femte raka seger när man ställdes mot Rögle BK på lördagseftermiddagen. Matchen slutade 4-2 till Frölunda sedan två debutanter – J18 spelarna Philip Ekberg och Samuel Fagemo klivit fram och visat att man var i truppen för att stanna.

Rögle BK fick bäst tänkbara start på lördagens J20 match när man efter endast en minut tog ledningen med 1-0. Frölunda som var märkbart chockade av Rögles öppning jobbade sig sedan tillbaka i matchen och skapade chans på chans innan J18 spelaren Philip Ekberg klev fram i powerplay och såg till att det stod 1-1 inför den andra perioden.

Frölunda fortsatte spela sitt spel i den andra perioden. Man åkte mycket skridskor, släppte pucken mellan varandra och tvingade ett allt mer grinigt Rögle att ta utvisningar. Efter att halva perioden var spelad presenterade sig nästa J18 spelare - Samuel Fagemo - som sköt in 2-1 pucken från tekningscirkeln till höger om Röglekeepern Joel Svensson, även detta i numerärt överläge. Resultatet stod sig sedan perioden ut.

Två mål av Philip Ekberg

Den tredje perioden blev en kamp där lagen turades om att skapa chanser och även om det var Frölunda som utökade till 3-1 genom Jacob Olbing kom  Rögle allt närmare en reducering som kom minuter senare genom Simon Ryfors sedan Frölunda drabbats av en utvisning.

Rögle gick sedan för kvittering och plockade målvakten med en minut kvar att spela men där var återigen Philip Ekberg framme som tog upp pucken i anfallszonen och läckert placerade den ur ingen vinkel alls i den tomma målburen.

- Vi är inne i ett stim nu säger Thomas Heden, assisterande tränare Frölunda J20 och fortsätter: - Vi förlorade mycket i början, nu har vi vänt det med fem raka segrar. Vi gör ingen bra match, jag tycker vi kommer ut sömnigt, igen ska tilläggas, men lyckas ändå vinna och det är en styrka men för att hålla detta måste vi trycka igång detta på allvar nu och imorgon möter vi Malmö säger Thomas.

J18 spelarna Philip Ekberg och Samuel Fagemo gör mål i J20 debuten och Thomas är imponerad av vad han sett.
- De kliver in och sätter ner foten. De lämnar en hint om att de vill lira mer J20 hockey. Ekberg kliver in och köttar och ”Fagge” är rivig och gör mål i powerplay.

Malmö ligger för närvarande på en femteplats, tre poäng före Frölunda, seger imorgon och man byter plats med skånelaget.
- Vi har haft tuffa matcher mot Malmö i år, det kommer bli det imorgon också. Det finns inga lätta matcher i år, det har vi sett hittills – alla slår alla.

Dagens seger innebär att Frölunda J20 nu tagit fem raka segrar och man klättrar ytterligare i en jämn tabell.

Nedsläpp imorgon mot Malmö Redhawks är 12:00 och matchen sänds på Livearena.com

Frölunda HC – Rögle BK 0-0 (1-1, 0-0, 0-0)