1-0 i matcher efter storkross
Publicerad: 2017-03-14
J18
Frölunda J18 kopplade i samband med kvällens 7-2 seger över Nacka HK greppet i åttondelsfinalen. Det var mestadels spel mot ett mål och man sände ett kraftigt budskap om vad Stockholmslaget har att vänta i returen i Göteborg på lördag.

Stockholm - Frölunda J18 kontrollerade allt i den första perioden där man verkligen etablerade sig i Nackas zon i stort sett perioden igenom. Joseph Berger inledde målskyttet i matchen genom att trampa in på högerkanten och med ett distinkt handledsskott satte han Frölunda i förarsätet. 1-0 blev snart 2-0 genom Linus Nässén innan Nacka för en stund kom ur egen zon och fick iväg ett par skott på Ludvig Persson i Frölundakassen. Innan perioden var över presenterade sig Joni Ikonen för publiken i Nacka ishall när han, i numerärt underläge, sköt in 3-0 med en sekund kvar av perioden.

Fortsatt press och Hattrick av Joni Ikonen

Frölunda fortsatte sedan i den andra perioden att pressa hemmalaget Nacka som likt första perioden fick spendera merparten av tiden i egen zon med att försvara sig och även om man för en stund stod emot Frölundas offensiv lyckades Jacob Peterson på egen hand utöka till 0-4. 0-5 kom fem minuter senare i spel fem mot tre genom Joni Ikonen som hittills sett riktigt spelsugen ut. Nacka lyckades därefter skapa lite press på Frölunda tack vare numerärt överläge och man spräckte Ludvig Persson nolla innan Joni Ikonen fastställde sitt hattrick med 1-6 pucken som även blev periodens resultat.

I den tredje perioden spelade Frölunda kontrollerat och fortsatte skölja över Nacka och fast man bara gjorde ett mål, 1-7 genom Jesper Emanuelsson som läckert bröt in på kassen hade man bud på fler mål men istället var det Nackas Emil Svartbro som i spel fem mot tre sent i perioden fastställde slutresultatet 2-7.

Det var en skön start på serien, gott att få in lite puckar men sen finns det ju alltid detaljer i spelet som kan bli bättre säger Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18. Med detaljer i spelet menar Pierre vissa perioder i matchen där man slappnar av. Det är slutspel och det måste vara rejälare. Vi vet att det kommer bli en tuffare match på lördag och vi måste upp i skridskoåkningen och inställningen.

Frölunda reser därmed hem med 1-0 i matcher i en bäst av tre matchserier. Returmötet lagen emellan spelas på lördag kl. 16:30 i Frölundaborg och sänds i vanlig ordning på Livearenahockey.com

Nacka HK-Frölunda HC 2-7 (0-3, 1-3, 1-1)
Skott: 13-50 (3-15, 6-21, 4-14)
Utv.min: 22-18 (2-6, 12-4, 8-8)
0-1 (06:20) | Joseph Berger (Joni Ikonen, Kalle Miketinac)
0-2 (17:26) | Linus Nässén (Jonatan Lundin-Andersson, Linus Nordin)
0-3 (19:59) | Joni Ikonen (Kalle Miketinac) SH1

0-4 (27:26) | Jacob Peterson
0-5 (33:34) | Joni Ikonen (Kalle Miketinac, Joseph Berger) PP2