J20: Sjunde raka vinsten
Publicerad: 2016-10-26

Det var tight när Frölunda HC J20 besegrade Växjö Lakers och tog sjunde raka segern.

GÖTEBORG | Det var en fartfylld inledning på matchen i Frölundaborg där Frölunda HC snabbt tog tag i taktpinnen.

Det lyste självförtroende om hemmalaget, som ju vunnit de sex senaste matcherna, men Växjö Lakers stod upp bra och lät inte Frölunda komma riktigt nära trots ett par fina uppspel och uppsättningar.

Frölunda var det klart hetare laget i den första perioden och kunde nog ha tagit ledningen om det inte vore för Växjös eminenta försvarsspel.

FRÖLUNDADOMINANS I FÖRSTA, MEN VÄXJÖ fick en kanonstart på den andra perioden och tog ledningen med bara 1:18 spelat utav perioden genom Ludwig Wistén.

Matchbilden vändes radikalt i matchens mittenakt och gästerna tog över i en något mer tillknäppt och långsammare akt än den första. Tack vare det lite långsammare tempot kunde Växjö stänga Frölundas uppspelsförsök ganska enkelt och kunde vid flera tillfällen istället ställa om snabbt och skapa ett par riktigt vassa kontringar under periodens första halva.

I takt med att perioden led mot sitt slut ökade Frölunda tempot successivt och gav sig själva chansen att göra avtryck på resultattavlan när man etablerade mer tryck i anfallszon – dock utan resultat då Växjös försvar höll tätt perioden ut.

DEN TREDJE PERIODEN var en svängig tillställning. Växjö bjöds tidigt på ett numerärt överläge och hade chanser att utöka ledningen, utan att lyckas. Strax därefter var det dags för Frölunda att få ett numerärt överläge, även det gick mållöst. Men Frölunda fick momentum i matchen här och steppade upp stegvis samtidigt som Växjö gick in mer för att försöka försvara ledningen, men det skulle visa sig kosta för gästerna.

Efter mycket om och men lyckades till slut Frölunda få in en kvittering med knappt sju minuter kvar utav den tredje perioden genom Kalle Miketinac, som noterades för sitt sjunde mål den här säsongen. Under matchens avslutande minuter var det vidöppet åt båda håll där det plötsligt började slarvas och ges bort chanser åt båda håll, men matchen gick till förlängning.

Väl där kunde Joni Ikonen avgöra med ett vackert mål efter pass utav Kalle Miketinac och Frölunda tog därmed sin sjunde raka seger i J20 SuperElit Södra.

- Nej, det var ingen jättebra prestation i dag faktiskt, säger huvudtränare Johan Benker efter matchen och utvecklar:

- Vi gjorde inte det vi skulle, tycker jag, även om det kanske skedde en liten uppryckning i tredje perioden. Sedan hade vi spets som gjorde att vi kunde avgöra, men jag är faktiskt inte helt nöjd med spelet. Skönt med vinst, men jag är inte nöjd med spelet, avslutar Benker.

I helgen väntar en resetripp där man gästar Färjestad BK på lördag (kl 13:15) och Örebro HK på söndag (kl 13:00).