Full fart för nionde året i rad
Publicerad: 2017-07-21
Academy
Det tog bara två dagar innan platserna till sommarens stora hockeyskola - Joel Lundqvist Hockey Camp och Henke Lundqvist Goaliecamp - sålde slut. Enligt tradition arrangeras campen av Frölunda HC i samarbete med Skärgården SK som även ansvarar för ishallen på Öckerö.

Aktiviteten var hög när den tredje veckan av Frölundas sommarskolor Joel Lundqvist Hockeycamp och Lundqvist Goailecamp summerades och Göran Pegenius, rektor för sommarskolan, som gjorde sin första vecka tillbaka efter semester var nöjd med vad han sett under veckan.

Det har varit en fantastisk vecka, alla tre veckor som vi kört hittills har varit bra där både barn och ledare varit glada och positiva.

En gång i veckan kommer både Joel och Henrik ut till sommarskolan och det är otroligt uppskattat av deltagare, föräldrar och det 100-talet ledare som hjälper till för att allt ska rulla så smidigt som möjligt.

Det är fantastiskt bra, både Joel och Henrik är stora föredömen och när de är här så är det full fart med både ispass, teoripass och autografskrivningar säger Göran.

När man kommer till Frölundas sommarskola som deltagare kan man förvänta sig en aktiv vecka med både ispass, teoripass, fyspass och lekpass och campens ledord är ”Träning - Glädje - Gemenskap” och även om man som Göran säger inte ska förvänta sig att bli världsmästare direkt så kommer man skapa minnen och kamratskap för livet och samtidigt få tips och trix på vägen för att utvecklas som ishockeyspelare.

Info om campen:
Det är nionde året Frölunda HC samarbetar med Joel och Henrik Lundqvist och Skärgården SK.
Sommarskolan är för spelare födda 02-09.
På Joel Lundqvist Hockey Camp deltar totalt ca 340 utespelare medan antalet på Lundqvist Goalie Camp är något mindre, ca 175 målvakter
Nytt för i år är att tjejer födda 02-05 deltar på campen där fyra målvakter och trettio utespelare får möjlighet att träna på detaljer som klubbteknik, skott och smålagsspel.
Tidigare har det varit fyra veckor men man har nu pga. ökad efterfrågan utökat hockeyskolan till fem veckor, 27-31 vilken summeras när Frölunda A-lag och J18/J20 lag gästar vecka 31.

Christian Wahlgren