Rörelse Wolfsburgs nyckel
Publicerad: 2016-08-19

Wolfsburgs tränare Pavel Gross vet vad som väntar i kväll.

CHL-premiären närmar sig och i kväll släpps pucken prick 19.30 i Eis Arena Wolfsburg. Det kommer inte att vara fullsatt (4 500), men de regerande CHL-mästarna Frölunda Indians kommer att stå på ena sidan rinken och hemmalaget Grizzlys Wolfsburg på den andra.

- Frölunda vann CHL och sin egen liga förra säsongen. Det kommer att bli en utmaning för oss, säger Wolfsburgs tjeckiske tränare Pavel Gross.

Förra säsongen var Wolfsburg den tyska hockeyns stora överraskning. Den relativt unga och lilla klubben från ett Volkswagen-präglat Wolfsburg (130 000 invånare) slutade tvåa i ligan och gick till final, förlust mot Münchens röda tjurar.

- Förra säsongen har vi lagt bakom oss. Med nya spelare in är vi ett annat lag nu, med andra förutsättningar, poängterar 48-årige Gross och förklarar vad Wolfsburg skall hitta på mot Frölunda i kväll:

- Vi måste får stopp på deras fart och ha mycket rörelse i vårt eget spel, det blir nyckeln.

Några spelare i ditt lag som blir extra viktiga?

- Vi är ingen one-man-show. Vi är ett lag som jobbar tillsammans.

För Wolfsburg innebär kvällens match debut i Champions Hockey League och Pavel Gross menar att det är betydelsefullt för föreningen.

- Vi är en liten klubb och det är stort för oss att få möjligheten att mäta oss med de bästa lagen i Europa. Personligen gillar jag turneringen och upplägget.

Frölunda Indians värmde i Eis Arena i förmiddags och hela truppen var på is.

Kvällens CHL-premiär mellan Frölunda och Wolfsburg sänds i SVT Play, 19.30.

Peter Pettersson Kymmer