”Det skall bli kul”
Publicerad: 2017-03-28
SHL
Med det osannolika avgörandet i den sjätte matchen i färskt minne konstaterar Pär Johansson att allt kan hända i den avgörande.

Vi backar väl bandet och njuter lite till av det där märkliga målet som utjämnade kvartsfinalserien mellan Frölunda och Skellefteå, 3-3.
Nicklas Lasu måttar och avlossar ett inte alls märkvärdigt skott till höger i Skellefteås zon – en puck som är på väg förbi Joni Ortios mål, men ändrar riktning på en tappad klubba och nästan retfullt glider in. Tyst i Skellefteå Kraft arena sånär som på en liten, men röststark Frölunda-klack och en sjunde och avgörande match i Scandinavium i morgon kväll, 19.00.
– Det skall bli underbart att spela den matchen. Stödet är alltid bra hemma och det blir säkert bra tryck på läktaren. Och en intressant match att vara med i. Det är inte alltid man får spela en sjunde och avgörande. Nu går vi för semin, säger Nicklas Lasu.

Frölundas assisterande tränare Pär Johansson delar den assisterande kaptenens inställning:
– Det är inte så många gånger man får möjligheten att spela en sjunde och avgörande match hemma. Vi skall finslipa vissa saker i vårt spel fram till nedsläpp, men framförallt skall vi gjuta mod i spelarna och få dom att njuta av möjligheten och tycka att det skall bli kul.

Det är inte så många dagar sedan läget såg riktigt mörkt ut för Frölunda Indians. Underläge 1-3 i matcher mot ett Skellefteå i kraftig medvind, men två arbetssegrar senare står vi inför ett definitivt avgörande i Scandinavium.
– Det är först till fyra som gäller och det är en match kvar och allt kan hända – men jag går ju hellre in i den med två raka segrar än det omvända, säger Pär Johansson och förklarar varför Frölunda har lyckats utjämna kvartsfinalserien:
– Vi har skaffat oss rutin från förra årets slutspel och CHL. Vi är bra tränade, orkar ligga kvar i systemet och har kontroll på sakerna, som i övertiden senast.
En fullsatt arena, blir det en faktor i match sju:
– När det blir tryck i Scandinavium är det magiskt. Och klart att det är en fördel för oss.
Frölundas trupp tas ut efter onsdagens värmning.

Lillasyster kommer att bidra till inramningen och lirar på isen innan nedsläpp.

Det har varit hårt tryck på biljetter till onsdagskvällens kvartsfinal 7 mellan Frölunda och Skellefteå – eventuella returer släpps upp till försäljning under tisdagskvällen och går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer