Ketchupeffekt i tredje perioden gav tre poäng
Publicerad: 2017-10-01
J20
Att det skulle bli jämt i dagens match visste vi från start men att den tredje perioden skulle bjuda på målkalas hade ingen räknat med när Frölunda vann med klara 5-2 på söndagen

GÖTEBORG Malmö fick en smakstart på matchen där man efter bara två minuters spel i numerärt överläge spräckte Arvid Söderbloms nolla och man fortsatte sedan utmana hemmalaget Frölunda som för en stund inte lyckades få ihop sitt spel. Däremot vände det efter att halva perioden var spelad och Frölunda som gjort sig kända för att inte vika ner sig trampade igång maskineriet och med mindre än sex minuter kvar höll sig Jonathan Lundin-Andersson framme och sköt in sitt första mål i J20 dressen som innebar 1-1.

Trots rejäl och tajt kamp de nästkommande 20 minuterna stod sig resultatet ända in i inledningen av den tredje perioden där Jesper Emanuelsson läckert skottade in 2-1 pucken bakom Malmökeepern Anton Malmborg. Samme Emanuelsson skulle tre minuter senare även göra 3-1 innan Oliwer Fjellström som anslutit från Frölundas A-lag halvminuten senare sköt in 4-1 och matchen kändes över.

Innan slutsignalen ljöd inför publiken i Frölundaborg hade Jonathan Lundin-Andersson gjort sitt andra mål i matchen i samband med 5-1 och Malmö lyckades pusta siffrorna något när man gjorde 5-2 som även blev matchens slutresultat.

Vi har spelövertaget i alla tre perioder tycker jag och killarna blev frustrerade över att det bara stod 1-1 inför sista perioden säger Pierre Johnsson.
Vi har pratat mycket om tålamodet, att chanserna kommer att dyka upp när vi har pucken och nu trillade det in fyra mål i sista här så det var en skön seger.

Frölunda J20 har därmed tagit åtta av nio möjliga poäng den här veckan där man besegrat HV71 på straffar, Rögle BK igår lördag och idag alltså Malmö Redhawks med klara 5-2. Ja, vi ser intensivare ut nu, vi vill göra skillnad hela tiden ute på isen och det gläder mig för vi har spelare som gör skillnaden där ute säger Pierre.

Nu väntar ett par dagars träning innan man reser till Jönköping för den tredje matchen mot HV71 på lika många veckor.
Vi pratade faktiskt om det och vi vet vad som väntar, det är ett tufft lag. Vi vann på straffar sist och de vann med uddamålet i premiären men vi tar med oss vårt spel från veckan och det kommer bli tufft men gör vi bara vårt så ska vi spela en rolig och intressant ishockey säger Pierre avslutningsvis.

Matchen mot HV71 sänds på svenskhockey.tv med start kl 19:00 nu på onsdag den fjärde oktober.

Frölunda HC - IF Malmö Redhawks 5-2 (1-1, 0-0, 4-1)

0-1 (02:04) | Oscar Eklind (Oliver Olsson) PP1
1-1 (14:41) | Jonathan Lundin-Andersson