En lärorik läxa
Publicerad: 2019-01-13
FHC20
Söndagens match mot Djurgårdens IF blev inte alls som planerat för Frölunda J20 som föll med 5-2 efter 60 minuters spel.

GÖTEBORG Frölunda kom ut starkast i dagens match och pressade Djurgården rejält under periodens första minuter med hög skridskoåkning och långa anfall. Till slut kom även utdelningen två gånger om efter mål av både Leon Lerebäck och Albin Bardh och även om gästerna lyckades reducera till 2-1 sent i den första perioden lovade hemmalagets spel mer. Den sena reduceringen gav dessvärre Djurgården luft under vingarna som nu tog över spelet mer och mer. Man skapade flest farliga lägen framåt och Hannes Kollén fick stundtals stå på huvudet men såg till att den andra perioden förblev mållös.

Den tredje perioden stod länge och vägde. För en stund kändes det som att Frölunda var närmare 3-1 än Djurgårdens 2-2 som kom efter nästan fem minuters spel och därefter tog Djurgården över mer om mer.
Frölunda uppträdde stundtals naivt och spelade inte klart situationerna vilket Djurgården utnyttjade som snart gick ifrån till både 2-3 och 2-4. En sista push för reducering gjordes i indianlägret när man plockade Hannes Kollén i kassen men istället fastställde Djurgården slutresultatet 2-5 i öppen kasse.

Pierre Johnsson var besviken på hur man genomfört matchen efteråt.
Jag tycker att vi får den utdelning vi vill i den första perioden och har chans att göra 3-0 men istället gör de, Djurgården, 2-1 och därefter började vi spela naivt. Vi slarvade och tappade puckar runt linjerna och egentligen tappade alla grunder i vårt spel säger Pierre och fortsätter sin analys;
De började trycka på våra knappar i den mentala spelet för vi vet att de likt AIK har attityd och vi hanterade inte det idag och gick i deras fälla. Vi lär oss av detta och tar med oss det framåt konstarerar Pierre.

Nu väntar en ny träningsvecka innan det återigen är dags för hemmamatch. Leksand kommer på besök på lördag den 19 januari och Örebro gästar den 20 januari. Två tuffa matcher men det är även två lag som Frölunda J20 tidigare vunnit mot. Leksand kommer bjuda på hög fart och det kommer påminna om helgens två matcher. Vi ska skruva på vårt försvarsspel och det kommer bli minst lika tufft som i helgen. Pierre skiner upp i ett leende och avslutar med att säga; Det är härliga och lärorika matcher och vi ser fram emot helgen.

Matchen mot Leksands IF spelas alltså nu på lördag den 19 januari med start 12:00. För er som inte kan vara på plats sänds matchen på svenskhockey.tv med kommentator.