En dag på jobbet.
Publicerad: 2017-01-21
J18
Frölunda J18 jagade tre nya poäng på lördagseftermiddagen när man gästade Nacka HK och trots ett tidigt baklängesmål kontrollerade man matchen från start till slut och vann till slut med 6-2.

Stockholm- Trots ett baklängesmål efter bara 11 sekunder var den slutliga segern aldrig hotad utan Frölunda J18 trummade igång maskineriet och satte press på Nacka HK likt man gjorde senast lagen möttes och Frölunda vann med 8-3. Ett par utvisningar för hemmalaget Nacka hjälpte inte direkt till utan snart kom kvitteringen till 1-1 genom Jakob Heljemo och man behöll sedan initiativet perioden ut där Elias Stendahl med 1,5 minut kvar av perioden vände matchen till Frölundas fördel med sitt 1-2 mål i numerärt överläge.

Man fortsatte pressa även i den andra periodens inledning och genom Lucas Raymond utökade man till 1-3 innan Nacka fick en ypperlig chans i fem mot tre att reducera men Erik Portillo i kassen stod pall varje försök. Linus Nässén som ville in i målprotokollet utökade efter halva perioden till 1-4 och trots spel fyra mot fem bara minuter efter 1-4 målet slet sig Eric Engstrand fri och 1-5 var ett faktum. Resultatet stod sig sedan perioden ut.

Efter att Samuel Fagemo utökat till 1-6 efter fem minuters spel av den tredje perioden drog Frölunda av på tempot något men trots en reducering till 2-6 kom aldrig Nacka närmare utan Frölunda befäste i samband med segern sin serieledning och laddar nu om för ett möte med nästjumbon Södertälje SK imorgon söndag.

Nacka HK-Frölunda HC 2-6 (1-2, 0-3, 1-1)
Skott: 17-35 (3-11, 6-16, 8-8)
Utv.min: 18-18 (10-4, 2-8, 6-6)
1-0 (00:11) | Emil Svartbro (William Hagström)
1-1 (08:30) | Jakob Heljemo (Viktor Witehall) PP1
1-2 (18:22) | Elias Stendahl (Jakob Heljemo, Filip Persson) PP1
1-3 (20:19) | Lucas Raymond (Jakob Heljemo)
1-4 (31:58) | Linus Nässén (Eric Engstrand)