Seger i Stångebro
Publicerad: 2017-09-24
J18
Efter att ha slagit Tingsryd med 5-1 i premiären av J18Elit gick Frölunda för andra raka segern och även om man inte alls fick en bra start på dagens match mot Linköping kom man samman och kunde till slut knipa tre poängi Stångebro Ishall.

LINKÖPING Den 30 milen långa bussresan syntes i Frölundas spel i den första perioden. Spelet och skridskoåkningen fanns inte riktigt där vilket Linköping snabbt utnyttjade när man gick ifrån till en 1-0 ledning och 2-0 tidigt i den andra perioden. Efter Linköpings 2-0 mål började småindianerna trampa igång maskineriet och tog över spelet mer och mer i den andra perioden där man skapade mer framåt nu än tidigare vilket snart även resulterade i både ett och två mål genom Isac Andersson och Jonathan Lundin-Andersson. Man hade sedan chanser att för första gången i matchen ta ledningen men Matteus Ward i hemmalagets målbur höll sitt lag kvar i matchen när Frölunda pressade på som mest.

Dock skulle Ward få kapitulera sedan Jonathan Lundin-Andersson överspelade målvakten och 2-3 var ett faktum. När Frölunda bara minuten senare även gjort 2-4 orkade hemmalaget inte resa sig igen men trots detta försökte man utmana Erik Portillo i Frölundakassen som stod pall för det mesta östgötarna hade att komma med i slutet av perioden. Innan perioden och matchen var över fastställde Linus Nordin slutresultatet 2-5 i den tomma målburen och man reser nu hem tre poäng rikare och redo för en ny vecka med nytt motstånd.

Frölunda J18 möter härnäst IF Malmö Redhawks hemma i Frölundaborg på torsdagkväll med start 19:00.

Linköping HC - Frölunda HC 2-5 (1-0, 1-2, 0-3)

1-0 (06:09) | Arvid Costmar (Linus Frängqvist)

2-0 (22:34) | Arvid Costmar (Johan Erlandsson) SH1
2-1 (26:53) | Isac Andersson
2-2 (38:18) | Jonathan Lundin-Andersson (Linus Nordin)

2-3 (50:52) | Jonathan Lundin-Andersson (Eric Engstrand, Linus Nordin)
2-4 (52:34) | Isac Andersson (Lucas Raymond)
2-5 (59:28) | Linus Nordin (Eric Engstrand)