Tre sköna poäng
Publicerad: 2013-01-31

Frölunda hade en trampolin med rejäl svikt när laget studsade tillbaka direkt och besegrade HV71 i Jönköping. Magnus Kahnberg fick två delikata framspelningar av Dick Axelsson och Joel Lundqvist och Joel styrde in Frölundas första mål i en match som bjöd på både spänning, känslor och snygga mål.

HV71, i kraft av hemmaplan, var det lag som startade bäst och hade ett ganska stort övertag i skottstatistiken efter bara några minuter. Men det var Frölunda som gjorde det första målet i den åttonde minuten. Dick Axelsson tog in pucken i anfallszon och spelade till Christian Bäckman.

Backen tog ett par skär inåt och lade pucken mot målet. Joel Lundqvist styrde pucken på volley och målvakten var helt chanslös. Målet tog udden av HV71:s offensiv och spelet jämnade ut sig. Och när sedan Frölunda gjorde 2-0, hade bortalaget full kontroll på den första perioden.

Magnus Kahnberg kom på högerkanten och sköt ett skott som målvakten styrde ut åt vänster. Dick Axelsson hann först och när alla väntade skott, vinklade han klubban och passade Kahnberg som hade åkt mot mål. Målet var helt öppet och Magnus kunde enkelt styra in pucken.

Frölundas andra mål kom i den tolfte minuten och resten av perioden kunde bortalaget ganska enkelt kontrollera.

-Jag tycker vi  spelar bra. Vi vill visa att förra matchen var en engångsföreteelse, det är svårt att spela många matcher i rad utan att det kommer en plump. Vi har onekligen fått en bra start, sade Magnus Kahnberg till C More Hockey efter den första perioden.

I den andra perioden var det HV71 som började bäst och hade klart spelövertag. Laget hade mycket spel i Frölundas zon men utan att få till de avgörande chanserna. Frölunda hade också två boxplay som gjorde att HV71 fick övertag. Men efter cirka elva minuter krånglade sig Frölunda ur greppet och skapade några chanser. Fabian Brunnström kom loss på vänstersidan långt ner och åkte in mot mål och försökte vinkla in pucken.

Gustav Rydahl hade ett skott från den andra sidan men målvakten hann täppa till hålet vid stolpen. Henrik Tömmernes fick ett bra skottläge med skymning framför målvakten men skottet gick utanför.

Men Frölunda fick med sig ett mål även från den andra perioden. Joel Lundqvist gjorde en riktigt stark insats när han åkte ikapp ett nedlägg från Christoffer Persson. Han tacklade backen bakom målet, tog pucken och spelade fram Magnus Kahnberg. Han åkte fram, fintade målvakten och lade in pucken med en backhand.

-3-0 borta mot HV71 får man vara nöjd med. Jag tycker att vi spelar okej i egen zon men vi måste plocka upp deras forwards bättre i mittzon, där de får komma med hög fart. Inget är klart men vi ska gå ut och fortsätta jobba lika hårt, sade Joel Lundqvist till C More Hockey efter den andra perioden.

I den tredje perioden tvingades Linus Fernström kapitulera, i dubbel bemärkelse. HV71 reducerade till 3-1 efter 6:30, när Frölunda blev pucktittare och tappade markering på den bortre sidan. HV71 fick medvind av målet men Frölunda lyckades att freda sig och resultatet stod sig länge.

Men med mindre än tre minuter kvar att spela fick HV71 tryck i Frölundas zon och kunde också reducera en gång till. I samma sekvens skadade sig Linus Fernström och med 2:21 kvar att spela fick Mattias Israelsson hoppa in i mål. Han fick göra ett par räddningar när HV71 åter tog ut målvakten och gick för en kvittering.

Men Frölunda fick också hjälp i slutet. HV71 fick en utvisning med 40 sekunder kvar att spela och Frölundas första kedja med Joel Lundqvist, Dick Axelsson och Magnus Kahnberg höll pucken i anfallszon och HV71 fick ingen mer chans.

-Helt klart var vi revanschsugna och jag tycker att vi började bra, det var fullt fokus från början. Vi pratade överhuvudtaget inte om något resultat inför matchen, det handlade bara om att vi skulle komma upp i vår normala arbetskapacitet och ha rätt attityd och att genomföra matchen på rätt sätt. Jag tycker att vi gjorde det bra, Linus var bra, hela laget var bra och Mattias Israelsson fick komma in och göra ett par räddningar, han var också bra, säger Christian Lechtaler.

Han berättar också att Linus Fernström kände av sin skada redan innan tekningen men inte lyckades få kontakt med domaren.

-Han skrek på domaren men fick inget svar. Men det gick ju vägen och det var skönt att kunna komma tillbaka.