• Huvudsponsorer

”En match till”

1 februari 2013 16:00

Ett kort och intensivt träningspass följde på gårdagens triumf i Jönköping och första seriematchen i februari blir den sista inför kommande landslagsuppehåll. Fansens Profil är utsedd av fansen och det är Joel Lundqvist som dyker upp i McDonalds Fans corner efter matchen mot Modo. I Frölunda-TV träffar du Joel inför lördagsmatchen mot Modo (16:00)

BILJETT till matchen köp du smidigt HÄR.


Linus Fernström fick utgå mot HV71 med bara drygt två minuter kvar att spela och Mattias Israelsson fick hoppa in i hans ställe. Julius Hudacek har varit otillgänglig på grund av sjukdom, så Frölundas tränare garderar sig och hämtar hem Patrick Galbraith från Oskarshamn.

–Det ger oss fyra målvakter att välja på, säger Christian Lechtaler, som trots gårdagens starka insats behåller samma neutrala tonläge:

–Vi gjorde en bra match, nu handlar det om att följa upp den insatsen med en lika bra prestation mot Modo. Vi har revanschlusta med tanke på debaclet i Örnsköldsvik, det är inget att hymla om, men då gäller det också att vår arbetsinsats håller minst samma nivå som mot HV71. Jag tycker att vi gör en bra match, det är klart att de chansar och kastar in allt de har när de ligger under med 3-0 inför den sista perioden. Det är starkt av oss att stå emot och inte minst roligt att Mattias Israelsson fick komma in och rädda ett par lägen, säger Christian.

Han tycker också att det ska bli skönt att komma hem igen efter två raka bortamatcher och hoppas givetvis på samma sköna inramning som det var mot Färjestad:

–Det är alltid skönt att ha fansen i ryggen, speciellt när det handlar om den sista matchen innan uppehållet. För oss handlar det om att ladda alla batterier och att tömma allt vi har. Det handlar om en match till med maximal arbetsinsats och samma attityd och inställning som vi visade mot HV71, säger Christian.

När det gäller läget i laget, inväntar Frölundas tränare morgondagens värmning innan den slutliga truppen tas ut.

–Vi kommer till spel med bästa tillgängliga lag och vi kommer att göra allt för att ta tre nya poäng. Med hjälp av Scandinavium ska vi se till att lyckas.