J18SM: Vi är i SM-Final
Publicerad: 2016-03-25

Effektivitet, tre snabba mål och Modo var chockat. Ungefär så kan man summera fredagens semifinal mellan lagen.

Publiken i Nyköping Arena bjöds på riktigt härlig och fartfylld juniorhockey när Frölunda J18 och Modo Hockey drabbades samman på fredagseftermiddagen. Frölunda visade prov på effektivitet när man efter en spelad period hade en stabil 3-0 ledning efter mål av Kristian Vesalainen, Linus Weissbach och Elias Stendahl där Stendahl skickade in 3-0 pucken i numerärt underläge.

Frölunda behöll farten under hela den andra perioden som förblev mållös men det betydde inte att man inte skapade några chanser, tvärtom. Man hade bl.a. två skott i stolpen samt en i ribban och de chanser Modo skapade tog Arvid Söderblom i Frölundakassen hand om.

Uppoffrande spel och laget framför jaget

Trots en tidig reducering av Modo efter bara en minuts spel tillät man inte Modo i övrigt många chanser utan bevakade sin 3-1 ledning där man spelade uppoffrande, man täckte skott och hjälpte varandra framför Söderblom i målet och tog sig därmed som lag nummer ett till morgondagens SM final där antingen Leksands IF eller IF Malmö Redhawks kommer stå för motståndet.

Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18, efter matchen:
- För det första är det jäkligt skönt, vi är i SM final, något vi kämpat för hela året men vi är inte nöjda säger Pierre och fortsätter:
- Vi gör en bra förstaperiod där vi kommer ut och överraskar Modo, får en 3-0 ledning och visar att vi är effektiva och lägger grunden. Modo har en hel del lägen idag men de lägen de får står Arvid (Söderblom) pall för. Vi gör en bra match säger Pierre.

Ni spelar SM final imorgon, vad kan vi vänta oss då?
- Jadu! Jag tror vi nu har förstått att vårt spel fungerar och att vi vågar spela det spelet och hålla oss till grunderna. Dvs. Jobba hårt hela tiden som ett lag. Vi har uppträtt bra i de här viktiga matcherna och det är en fröjd att se killarna så det ska bli kul imorgon säger Pierre avslutningsvis.

Morgondagens SM final börjar kl. 15:30 och sänds på Livearena.com

Matchstatistik:
Modo Hockey – Frölunda HC 1-3 (0-3, 0-0, 1-0)

Skott: 25-30
Utvmin: 12-12

Period 1:
0-1 Kristian Vesalainen (-)
0-2 Linus Weissbach (Filip Forsmark)
0-3 Elias Stendahl (Kalle Miketinac, Albin Sethsson) SH1

Period 2:
Inga mål

Period 3:
1-3 Jakob Stenqvist (William Eriksson) PP1

Skribent Christian Wahlgren