Serieledare
Publicerad: 2018-01-21
J18
Frölunda J18 övertog i samband med dagens 4-2 seger mot Färjestad BK även serieledningen i J18 Allsvenskan Södra.

Spelmässigt var det en jämn första period lagen emellan där man kände på varandra. Farten stegrades successivt perioden igenom och efter tretton spelade minuter föll till slut det första målet i matchen när Frölunda J18s Elmer Söderblom sköt sitt fjärde mål hittills i Allsvenskan Södra. Färjestad försökte sedan kvittera men Frölunda höll undan perioden ut.

Nio minuter in i den andra perioden tilldöms Frölunda straffslag efter en situation framför FBK keepern Tobias Norrman som var chanslös sedan Isac Andersson distinkt placerat pucken högt ribba in och 2-0 var ett faktum. I övrigt fortsatte perioden vara spelmässigt jämn.

Frölunda utökade till 3-0 fem minuter in i den tredje perioden genom Måns Krämer och matchen kändes därmed avgjord. Dock skulle Färjestad få chansen att komma tillbaka in i matchen sedan Frölunda ådragit sig två st. utvisningar och spel fem mot tre för Färjestad i över minuten. Väl där lyckades varken en hittills storspelande Erik Portillo i Frölundakassen eller hans lagkamrater att stå emot och med mindre än sju minuter kvar att spela hade man målmässigt skapat känning på hemmalaget. 3-2 kom knappa minuten efter 3-1 målet, även det i numerärt överläge för gästerna som nu satte rejäl press på Frölunda J18. Timeout Färjestad som valde att plocka målvakten men Måns Krämer som ville hänga en till sköt in pucken i det öppna målet och därmed fastställde matchens slutresultat 4-2. Segern innebar dessutom att Frölunda J18 nu övertar serieledningen med en poäng mer och en match mindre spelad än tabelltvåan Linköping HC.

Jag tycker det är en bra J18 match där vi spelar disciplinerat och efter den gameplan vi satte upp inför matchen. Vi möter ett bra Färjestad som vill spela en konstruktiv hockey så det blev jämt spel hela vägen idag säger Tobias Johansson, tränare Frölunda J18. Jag känner dock att vi är lite bättre sett över 60 minuter och jättenöjd med tanke på gårdagens matchdär spelet idag såg betydligt bättre ut och där vi hade rakare linjer.

Härnäst väntar två tuffa bortamatcher till helgen för Frölunda J18 när man gästar både Leksands IF och Brynäs IF lördag och söndag. Det ska bli kul. Det är två spelande lag vilket passar oss perfekt så det kommer bli en trevlig raodtrip fredag, lördag och söndag. Det är precis såna här matcher vi vill spela säger Tobias avslutningsvis.