J20: Bra start på roadtripen
Publicerad: 2016-10-08

Frölunda J20 inledde helgens roadtrip med match mot Malmö Redhawks och trots att det stod 0-0 efter att halva matchen var spelad var det Frölunda som säkrade poängen genom hårt jobb och lite medstuds.

Malmö – Den första perioden var avvaktande från båda lagen. Malmö kom ut starkast och skapade möjligheter inledningsvis men Frölunda växte in i matchen och tog så småningom över. Även om perioden förblev mållös visade Frölunda upp goda tendenser och utnyttjade sedan ett numerärt överläge tolv minuter in i den andra perioden när Albin Sethsson gjorde 1-0 och därmed bröt dödläget i matchen.

Malmö började sedan att jaga men de skott som kom igen tog Isak Andersson i målet hand om och man gick till pausvila med en 1-0 ledning.

Händelesrik tredjeperiod

Det var i den tredje perioden allt hände. Efter att lagen turats om att besöka utvisningsbåset tyckte Malmö att det var dags att kvittera till 1-1 men bara minuter senare höll sig Sethsson på nytt framme och via studs på Malmöback såg han till att Frölunda hamnade i förarsätet igen med sitt 2-1 mål. Malmö gjorde sedan en sista push för en ny kvittering men istället var det Oliwer Fjellström som skickade pucken i den tomma målburen och därmed säkrade tre poäng och en bra start på helgens roadtrip.

- Det var en stabil match av oss, vi tävlade över 60 minuter och gjorde det vi skulle göra säger Johan Benker och fortsätter: - Hårt jobb lönar sig och det var kul för killarna att vinna idag för vi var det bättre laget matchen igenom.

Imorgon väntar Rögle BK, ett lag man hittills under säsongen spelat jämt med. – Ja det ska bli kul att möta dom, vi får se vilket lag de kommer med då de har ett par spelare i SHL men vi ska spela vårt spel och göra vad vi kan för att vinna matchen säger Johan avslutningsvis.

Söndagens match startar kl. 11:30 och sänds på Livearenahockey.com

IF Malmö Redhawks – Frölunda HC 1-3 (0-0, 0-1, 1-2)