Utjämnad kvartsfinalserie
Publicerad: 2018-03-25
SHL
Precis som i kvartsfinal #2 skulle Frölunda HC få uppförsbacke efter en jobbig inledningsperiod, där IF Malmö Redhawks tog ledningen redan efter 37 sekunder. Denna dag skulle dock Frölunda inte lyckas vända, utan Malmö kvitterade kvartsfinalserien till 2-2 i matcher.

MALMÖ | Frölunda HC fick en riktigt tung start i Malmö Arena denna söndageftermiddag och hade, innan matchen var fem minuter gammal, ådragit sig tre utvisningar och gett IF Malmö Redhawks en gyllene chans att ta ett tidigt grepp om matchen – vilket de också gjorde.
Efter 6:22 hade Malmö gjort två mål i numerärt överläge och kopplat grepp om den fjärde kvartsfinalen med en tidig 2-0-ledning.

– Riktigt dålig disciplin från oss i den första perioden, påstod huvudtränare Roger Rönnberg i C More och utvecklade:
– Ganska enkla utvisningar för domarna att plocka. Har man så dålig disciplin får man sota för det.

Gästande Frölunda hade inte mycket att komma med under matchens första tio minuter och behövde en lång startsträcka för att varva igång mot ett piggt, alert och intensivt Malmö. Men maskineriet skulle till sist ändå komma igång och man skulle under många sekvenser trycka ned Malmö i långa anfall. I spelet med lika många man på banan var det Frölunda som var något starkare, vilket Roger Rönnberg också påpekade efter den första perioden:

– Vi har gjort många bra byten i spel fem-mot-fem. Absolut inte perfekt, men bra. Med tålamod och att vi ser till att fortsätta spela bra försvarsspel så kan vi nöta oss in i det här.

Nöta sig in i matchen gjorde man också och skulle ta sig in även målmässigt. När knappt fyra minuter återstod av den andra perioden lyckades Victor Olofsson spräcka Jonas Gunnarssons målnolla i och med en 2-1-reducering - när han vallade in en backhand via Malmöbacken Nils Anderssons skridsko.

• Det var lite turligt, konstaterade Victor Olofsson och utvecklade:
    – (Jonathan) Sigalet kastade in en puck som fastnade på Joel (Lundqvist) i mitten, tror jag. Sedan fick jag den och försökte kasta in den, såg att den tog på någon skridsko in i mål där.
    – Jag tycker att vi har tagit över samtliga matcher ju längre de har gått. Malmö har känts piggare i början, men tröttare framåt slutet. Det går alltid att vända en match och vi hoppas göra det igen.

Bara Frölunda i sista perioden

Det blev en nervig tredjeperiod där Frölunda tryckte ned ett mycket försvarsagerande hemmalag ordentligt och närmade sig en kvittering ju längre akten gick. Malmömålvakten Jonas Gunnarsson gjorde dock en mycket angenäm insats i söndagens match och höll tätt, mycket också tack vare ett riktigt solitt försvarsspel framför honom.

När Johan Gustafsson var utplockad för en extra utespelare kunde Malmö vinna loss pucken och gå mot kontring där Kim Rosdahl till sist kunde lyfta in matchavgörandet och fastställa slutresultatet till 3-1.

– Vi står för en dålig start, sade Roger Rönnberg efter slutsignalen.
– Vi kom ut och tog några onödiga utvisningar. Dålig disciplin och det gör att Malmö så klart fick en bra matchstart genom att spela i överläge från start. Sedan pumpade vi på, men tillbringade för mycket tid i hörnen. Framöver måste vi in framför kassen, skapa mer offensivt och hitta tillbaka till vårt powerplay som varit så bra under grundserien.

Kvartsfinalserien är kvitterad till 2-2 i matcher och den femte matchen spelas i Scandinavium på tisdag (27:e mars) med nedsläpp kl 19. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Matchstatistik

IF Malmö Redhawks – Frölunda HC 3-1 (2-0, 0-1, 1-0) Skott: 20-24 (11-9, 4-7, 5-8)
PIM: 6-8 (2-6, 4-2, 0-0)