Seger i premiären
Publicerad: 2017-01-07
J18
Två spelsugna lag, en fartfylld match med böljande spel fram och tillbaka och mål visade sig bli en riktigt härlig lördagsmatch i Frölundaborg.

GÖTEBORG - Djurgården öppnade målskyttet men fart under skrillorna och en vilja att attackera kassen resulterade snart i både kvittering och att Frölunda J18 tog ledningen för första gången i matchen.

En ledning man senare utökade till 3-1 i den andra perioden genom Elias Stendahl som sin vana trogen krigade framför motståndarkassen. Djurgården trampade på och fick utdelning sedan Frölunda dragit på sig en utvisning där Albin Grewe överspelade Arvid Söderblom i Frölundakassen och 3-2 var ett faktum. Djurgården behöll sin press även efter reduceringen och spelade fast Frölunda som hade svårt att komma ur egen zon. Detta resulterade i att gästande Djurgården även kvitterade till 3-3 kort efter reduceringen. Resultatet stod sig perioden ut.

Den tredje perioden förblev mållös men knappast chanslös. Närmast var Frölunda som inte bara hade ett skott som gick stolpe, ribba ut utan även straff och matchen gick till övertid där Lucas Raymond avgjorde efter endast 34 sekunder sedan han blivit fri med Djurgårdskeepern.

Pierre Johnsson efter matchen: Vi möter ett bra lag idag. De har gått som ett godståg där uppe i östra delen men vi möter upp det bra idag. Vi tar ner dom, har ett högre tempo och tvingar dom att anpassa sig efter oss och inte tvärtom säger Pierre och fortsätter: Vi äger pucken i framför allt de första två perioderna och har förutom mycket skott även trafik på mål. Sedan har de lite turen på sin sida i framför allt andra perioden där vi borde gjort något mål.

Vi krigade på idag och det känns skönt inför fortsättningen.

Ni möter Nacka IF imorgon. Ja det stämmer. Vi kommer vara redo och precis som idag tvinga dom att anpassa sig efter oss på vår hemmaplan säger Pierre som även passar på att berätta hur skönt det är att vara igång igen. Jag hade en liten pirrande känsla i magen idag vilket även killarna hade, de ville ut och köra säger Pierre och skrattar avslutningsvis.

Morgondagens match mot Nacka IF börjar 12:00 i Frölundaborg och sänds på Livearenahockey.com

Frölunda HC – Djurgårdens IF 4-3 (2-1, 1-2, 0-0, 1-0)

Skott: 43-31 (13-11, 20-7, 9-13, 1-0)

Utv.min: 10-10 (4-2, 2-8, 4-0, 0-0)

0-1 (11:05) | Felix Carenfelt (Albin Hjalmarsson, Erik Walli-Walterholm) PP1

1-1 (12:49) | Filip Ahlström (Philip Törnqvist, Linus Nässén)

2-1 (14:40) | Lucas Raymond (Eric Engstrand) PP1

3-1 (22:54) | Elias Stendahl (Linus Nordin, Filip Persson) PP1

3-2 (29:58) | Albin Grewe (Adam Falk, Albin Hjalmarsson) PP1

3-3 (32:03) | Oscar Bjerselius (Niclas Puikkonen, Albin Grewe)