Kvitterat
Publicerad: 2016-04-17

Förutsättningarna var fantastiska med ett fullsatt Scandinavium och ett Frölunda som vann på bortaplan på lördagen. Men förhoppningarna kom på skam när Skellefteå var effektiva och Frölunda inte förmådde omsätta sina chanser i mål. Frölunda föll med 4-1 och det är kvitterat i finalserien.

Annars såg det otroligt bra ut i början av matchen med ett Frölunda som satte högsta fart, skapade chanser och hade en ramträff tidigt. Arrturi Lehkonen var fri en gång och överhuvudtaget såg det ut som att Frölunda skulle köra över Skellefteå.

Men bortalaget red ut stormen och när de fick en spelvändning orkade inte Frölunda riktigt jobba hem och Skellefteå fick 1-0.

Frölunda fortsatte dock jobba framåt men Skellefteå var väldigt täta, låg nära och spela uppoffrande. Frölunda hade även chans i powerplay men lyckades inte förvalta läget.

-Vi saknar skärpan i avsluten och den sista delen av spelet. Vi är lite loja och långsamma i powerplayspelet och har inte den där intensiteten som jag är van vid att vi har, sade Frölundas tränare Roger Rönnberg efter den första perioden.

Frölunda fortsatte att trumma på i den andra perioden men utan att lyckas få in pucken. Skellefteå spelade tätt och tajt och när de fick lägen, då var de väldigt farliga. Skellefteå gjorde också det andra målet och uppförsbacken var tung för Frölunda. Hemmalaget hade mycket puck och spelade mycket i anfallszon.

När sedan Skellefteå än en gång stack upp och gjorde 3-0, såg det riktigt mörkt ut för Frölunda. Det blev inga fler mål i den andra perioden men Lukas Bengtsson hade långt ifrån gett upp.

-Det är klart att det är tufft när vi inte får in puckarna utan skjuter på målvakten, utanför eller i ramen. Men vi gjorde väl två eller tre mål i den tredje perioden uppe i Skellefteå och då klarar vi definitivt av att göra det på hemmaplan, sade han efter två spelade perioder.

Och i den tredje tilltog Frölundas press. Laget fick powerplay och Artturi Lehkonen sköt direkt på Joel Lundqvists passning. Frölunda hade vittring och fortsatte att trycka på framåt men laget nådde inte riktigt ända fram. Skellefteå försvarade sig bra och när de sedan fick ett läge, då kom 4-1.

Frölunda försökte forcera, tog ut målvakten och fick spela sex mot fyra i powerplay men lyckades aldrig komma närmare. Nu är det staus quo och en matchserie i bäst av fem. Men Johan Sundström var ändå vid gott mod:

-Det var väl ingen som trodde att vi skulle kunna spela hem detta i fyra raka matcher. Skellefteå är bra samtidigt som vi kanske har den sista skärpan. Jag tycker att vi skapar mycket chanser men det ska resultera också. Vi kan absolut inte skylla på att vi hade match igår, det var lika för Skellefteå. Vi får se till att ladda om och kunde vi stjäla en match där uppe så kan vi stjäla en till.