1 poäng men värda mer
Publicerad: 2017-02-04
J20
Det var tajt både spel och mässigt, det gruffades och bråkades och farten var hög matchen igenom och tyvärr för Frölundas del var det Malmö som i och med seger 4-5 fick sin revansch från senast lagen möttes där Frölunda J20 vann med 2-1.

Göteborg Malmö tog snart ledningen i matchen men Frölunda kom tillbaka och visade kvalité när man satte rejäl press på gästerna som knappt fick ut pucken ur egen zon. Till slut kom även utdelningen två gånger om där Måns Carlsson såg till att kvittera till 1-1 innan Jesper Emanuelsson, bara tio sekunder senare, lirkat in pucken vid bortre stolpen och därmed sett till att det stod 2-1 till Frölunda inför fortsättningen.

Malmö kvitterade sedan till 2-2 endast 45 sekunder in i period två där man utnyttjat ett misstag i Frölundaförsvaret och så såg det ut matchen igenom. Frölunda kom med fart och utmanade i varje situation och tog på nytt ledningen genom Albin Sethsson i numerärt överläge men Malmö studsade tillbaka på nytt och inför den tredje perioden stod det 3-3 och man anade en del frustration i båda lagen då det både slashades och gruffades perioden igenom.

Den tredje perioden blev spel och målmässigt lika jämn som de två föregående och Frölunda såg länge ut att gå mot tre poäng sedan Joni Ikonen snyggt placerat 4-3 pucken bakom Anton Malmborg i Malmökassen men med mindre än en och en halv minut att spela av perioden lyckades trots allt Malmö kvittera till 4-4 och matchen gick till övertid. Väl där bröt Marcus Sylvegård in på mål och sköt in 4-5 pucken bakom Arvid Söderblom i Frölundakassen och spelade hem bonuspoängen till Skånelaget.

På det stora hela var det en riktigt bra och rolig hockeymatch att se där båda lagen verkligen bjöd upp. Det var något även Frölunda J20s tränare Johan Benker höll med om efter matchen.

• Vi gjorde mycket bra idag tycker jag men sen är det såklart surt att förlora där på slutet, marginalerna avgjorde idag.

• Vår förstaperiod är fantastisk där vi spelar ett riktigt fint spel och spelar som vi ska spela. Sen borde vi kanske haft en större ledning än 2-1 säger Johan och fortsätter:

• Vårt spel mattas sedan av i den andra och tredje perioden och Malmö är ett skickligt lag, det är alltid jämna, tuffa matcher och alltid kul att möta dom.

Nu väntar vila innan Johan och hans Frölunda J20 spelar match igen. Imorgon tar man emot Växjö Lakers hemma i Frölundaborg kl 12:00 och som vanligt sänds matchen på livearenahockey.com
Frölunda HC-IF Malmö Redhawks 4-5 (2-1, 1-2, 1-1, 0-1)
Skott: 42-27 (23-3, 9-9, 8-14, 2-1)
Utv.min: 32-38 (2-2, 2-6, 28-30, 0-0)
0-1 (01:28) | Erik Lundblad (Casper Andersson)
1-1 (05:19) | Måns Carlsson (Kalle Miketinac, Jakob Olsson)
2-1 (05:29) | Jesper Emanuelsson (Oliwer Fjellström)
2-2 (20:45) | Martin Fehervary
3-2 (34:28) | Albin Sethsson (Philip Elgestål) PP1
3-3 (35:13) | Filip Lennström (Marcus Sylvegård, Malte Söstrup Setkov)
4-3 (52:32) | Joni Ikonen (Albin Sethsson)