Välbesökt tjejträff
Publicerad: 2017-10-12
FHC
Frölunda bjöd in till World Girl Ice Hockey Weekend – 67 tjejer kom.

Helgen är speciellt utlyst av internationella ishockeyförbundet för att arrangera tjejhockeydagar. Från 17 föreningar kom 67 tjejer och 15 ledare. Tjejerna som var med var i åldern 5 till 15 år. Vi träffades i Wallenstamhallen där Frölunda även startat en tjejhockeyskola på lördagar mellan elva och tolv.
Efter avprickning bar det av till omklädningsrummen som snart blev proppfulla men inga ledsamheter för det. Alla var glada och förväntansfulla. Göran Pegenius höll en kortare genomgång med alla spelare, ledare och föräldrar. Ute på isen var alla tjejer indelade i sex olika lag. Elin Hallberg, som även är skridskotränare i Frölunda Ungdom, hade hand om lite skridskoövningar de första 15 minuterna. De var lätta övningar för vissa och svårare för andra men alla gjorde sitt allra bästa.

Efter det var det dags för spel. Vi spelade i tre zoner med målvakter i några mål och små mål där det inte fanns målvakt. Lagen var indelade så alla hade spelare i alla åldrar. De äldsta tjejerna i varje lag spelade mot varandra och så även de yngsta. Byte vid signal gjorde att de alltid bytte samtidigt. Efter 30 minuters spel och många trötta tjejer var det dags för gruppfoto. Efter träningen fick alla tjejer chokladdryck och banan och de som ville blev ansiktsmålade av Emma Körner.

Efter detta var det dags för A-lagsmatch mellan Frölunda och Luleå. Alla deltagande tjejer fick var sin biljett och föräldrar hade fått köpa till rabatterat pris. Totalt var vi cirka 130 personer som gick in i Scandinavium och hejade fram Frölunda till en seger. Stort tack alla för en fantastisk tjejträff. Nästa planerade tjejträff är i Frölundaborg onsdag 20 december.

Peter Pettersson Kymmer