Välkommen, Johan Lundskog
Publicerad: 2016-04-28

Robert Ohlsson lämnar och i hans ställe en 31-åring från Gotland.

Johan Lundskog har en intressant hockeyresa bakom sig. Efter hockeygymnasie i Stockholm ville han ut på ett äventyr och hamnade i Toronto Rattlers.

- Tanken var att stanna nåt år, men det blev något annat, säger Lundskog som blev kvar i Nordamerika länge (elva år) och sadlade om till tränare när han blev pappa:

- Jag valde att byta spår och har haft en ganska brokig tränarkarriär på juniornivå. Jag har varit assisterande coach, headcoach och sportchef och det har gett mig mycket.

Målsättningen de senaste åren har varit att komma tillbaka till Sverige och det gjorde han också säsongen 2014/2015, men sejouren i Oskarshamn blev bara ettårig. Efter en säsong med Evansville IceMen (ECHL) skrev Johan Lundskog på för tre år med Frölunda Indians.

- Det är en utmaning, men samtidigt inspirerande att komma till de svenska mästarna. Robert (Ohlsson) har gjort ett kanonjobb, men Frölunda anser väl att jag är rätt man att täppa till hålet efter honom, att jag besitter rätt egenskaper.

Vad är du för typ av tränare?

- Jag är en stark kommunikatör, analytiskt lagd och detaljorienterad – det går inte att fuska till sig framgång. Och så brinner jag för spelarutveckling.

Frölunda HC:s klubbdirektör Christian Lechtaler beskriver klubbens nye assisterande tränare så här:

- En ung och hungrig, men långt ifrån oerfaren tränare. Han ger oss en olikhet och ett modernt tänka och förhoppningsvis gör han oss ännu bättre.

Johan Lundskog börjar sin anställning hos Frölunda HC redan i nästa vecka.

Peter Pettersson Kymmer