6-3 och grepp om semifinalen
Publicerad: 2017-04-06
Frölunda HC:s strålande insats i Gavlerinken Arena (6-1-vinst) följdes upp med en ny storvinst mot Brynäs IF efter att Casey Wellman än en gång fått stå i rampljuset.

GÖTEBORG | Frölunda HC fick minst sagt den start på match man om något så när kunde önska sig, för redan 1:49 in i matchen sköts målraketen i taket efter att Casey Wellman ifrån - vad som snart kan kallas Wellman-platsen – den vänstra tekningscirkeln avlossat ett direktskott i numerärt överläge som överlistade David Rautio i Brynäs IF:s mål. Precis som han gjort två gånger om i Gavlerinken i förrgår.

Matchen stannade av något, trots den fina starten för Frölunda, och vi fick bevittna rätt långa stunder med ganska intetsägande, tight och okvalificerat spel där båda lagen tog ut varandra till det yttersta.
Brynäs var det lag som skulle gynnas av den något mer stängda matchbilden och kunde efter knappt sju spelade minuter kvittera tillställningen efter att Simon Bertilsson lyft in ett handledsskott ifrån sin backposition.

Om matchens första halva var någorlunda tight så öppnades den upp ordentligt under andra halvan efter att Frölunda lite slumpmässigt fått in en 2-1-puck då Mats Rosseli Olsen, från långt håll, lättade in en puck som, med 15:22 spelat av den första perioden, överlistade David Rautio – tack vare eminent skymningsarbete av Sebastian Stålberg.

Brynäs svarade knappt halvannan minut senare genom Juuso Ikonen som rakade in en puck i öppet mål i power play. Men Frölunda lät inte gensvaret vänta allt för länge.
25 sekunder tog det innan Simon Hjalmarsson kunde raka in en retur och se till att Frölunda åter satt i förarsitsen i och med 3-2.

Brynäs bytte ut David Rautio i mål mot Felix Sandström – som omgående fick att göra. Men 3-2 var resultatet vi hade med oss efter 20 minuter, trots ett sent numerärt överläge som så när kunde resulterat för hemmalagets del.

Dödlig effektivitet

Vi fick bevittna en ganska pigg start på den andra perioden med en ganska svängig matchbild och mycket isyta för båda lag. Lagen turades om att föra spelet tills Frölunda verkligen tog i taktpinnen och visade vilka som skulle bestämma även i kväll.

Efter några tunga och långa anfall kom till slut utdelningen som ett brev på posten, först när Rasmus Dahlin elegant trixade in en puck till Simon Hjalmarsson som från nära håll kunde sätta 4-2 bakom Felix Sandström. Två minuter senare var det dags igen, då hittade Patrik Carlsson fram till Sean Bergenheim nära kassen som kunde göra 5-2 och noteras för sitt första mål i detta slutspel – och Frölunda visade prov på en näst intill dödlig effektivitet!
Fler lägen skapades löpande, även för Brynäs som i slutminuten hade en gyllene chans att reducera – men Johan Gustafsson stod för en osannolik räddning med stöten och såg till att Frölunda hade en tremålsledning inför den tredje perioden.

FRÖLUNDA SÅG I DEN TREDJE PERIODEN TILL att det inte skulle bli match utav den här tillställningen, utan fortsatte med det energiska spelet med framåttänk som burit frukt under denna och den förra matchen.
Casey Wellman skulle än en gång stänka in ett power play-mål från vänster och var sedan vid flertalet tillfällen nära att fullfölja det där hat tricket – men lyckades inte fullfölja noteringen för andra matchen i följd.

Slutresultatet skrevs till slut 6-3 efter att Kevin Clark reducerat för gästerna. Det innebär att Frölunda leder semifinalserien med 2-1 i matcher när nu serien vänder tillbaka till Gävle för Semifinal 4. Matchen spelas i övermorgon, lördag kl 15:15, och går att följa på C More.
Nästa hemmamatch – Semifinal 5 - väntar på måndag 10 april kl 19:15 och biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

På grund av utebliven presskonferens kommer ingen sådan, av säkerligen förståeliga skäl, upp i FHC Play i afton.

Frölunda HC – Brynäs IF 6-3 (3-2, 2-0, 1-1) Skott: 33-20 (7-9, 13-9, 13-2)
Utv.min: 6-16 (2-4, 2-2, 2-10)

1-0 (01:49) | Casey Wellman (Victor Olofsson, Joel Lundqvist) PP1
1-1 (06:41) | Jacob Blomqvist (Simon Bertilsson, Pathrik Westerholm)
2-1 (15:22) | Mats Rosseli Olsen (Nicklas Lasu, Sebastian Stålberg)
2-2 (16:49) | Juuso Ikonen (Oskar Lindblom, Jesper Jensen) PP1
3-2 (17:14) | Simon Hjalmarsson (Joel Lundqvist, Victor Olofsson)

4-2 (27:43) | Simon Hjalmarsson (Rasmus Dahlin, Victor Olofsson)
5-2 (29:39) | Sean Bergenheim (Patrik Carlsson, Casey Wellman)