Fördel Frölunda
Publicerad: 2018-12-10
CHL
Frölunda Indians har skaffat sig ett bra utgångsläge inför den avgörande CHL-kvartsfinalen i Frölundaborg.

Frölunda Indians flög till Tjeckien för en vecka sedan, väl medvetet om att CHL-kvartsfinalen mot Kometa Brno skulle bli en tuff och tajt historia.
Efter en utmärkt genomförd match hade de tvåfaldiga CHL-mästarna med sig en skön 4-1-seger hem, men det är bara halvtid varnar videocoachen Erik Lignell:
– Dom kommer nog chansa lite och försöka störa oss. Dom vill göra ett tidigt mål och få det till en känslomässig match.
Frölunda Indians går vidare till CHL-semifinal vid vinst, oavgjort och en förlust med färre än tre mål på tisdagskvällen. Vinner Brno med tre mål går matchen till förlängning och eventuellt straffar.
– Vi måste lägga bort resultatet och fokusera på vårt spel. Det står inte 4-1 till oss när matchen börjar utan 0-0, säger Erik Lignell.

Kometa Brno har vunnit det tjeckiska mästerskapet de senaste två säsongerna och coach Libor Zabransky förfogar över ett mycket rutinerat lag, med betoning på mycket.
Medelåldern ligger på dryga 29 år, snittvikten på 90,5 kilo och laguppställningen kryllar av spelare med meriter från landslag, NHL, KHL och många andra ligor och sammanhang.
Som kaptenen Leos Cermak. Som backen Ondrej Nemec. Som 37-årige Martin Erat och inte minst som Montreal-lånet Tomas Plekanec. Och bara för sakens skull slänger vi in en av få importer – poängpigge amerikanen Peter Mueller som spelat en säsong i SHL och Malmö Redhawks.
– Mueller bildar tillsammans med Petr Holik och Martin Zatovic Brnos offensivt drivande lina. Dom får vi se upp med, förvarnar Erik Lignell.

Biljetter till CHL-kvartsfinal två mellan Frölunda och Brno i Frölundaborg i morgon tisdag, nedsläpp 18.00, går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer