Andra raka förlusten
Publicerad: 2017-10-26
Trots en mycket bra andraperiod och likaläge inför slutakten blev det en bitter eftersmak på kvällen när Frölunda HC gästade Växjö Lakers i Vida Arena och fick vända hem med sju insläppta mål och andra förlusten i följd.

VÄXJÖ | Någonting som brukar gå hand i hand när Frölunda HC och Växjö Lakers ställs mot varandra är att matcherna allt som oftast brukar bli väldigt målrika. Så sent som under höstens försäsong möttes lagen i – vad som även var kvällens värdarena - Vida Arena, där vi stod som segrare med 5-4.
Med målhistoriken i åtanke kunde matchen knappast ha inletts på något annat vis, för redan efter knappt fyra minuter korsade domare Sören Persson armarna ovanför huvudet och förkunnade ett straffslag för Växjö – som Elias Pettersson enkelt utnyttjade till 1-0 för hemmalaget.

Från Frölundas håll var det en mediokert utförd inledningsperiod som innehöll mycket felpass, lite dålig vård av puck och man hade mycket svårt att ta sig ur Växjös höga forecheck. Men, man skulle komma ur perioden med 1-1 på tavlan efter att Ponthus Westerholm – i efterdyningarna av ett numerärt överläge som gav Frölunda en språngbräda in i matchen – styrt in Lias Anderssons passning och noterats för sitt allra första mål i Frölundadressen.

– Jätteskönt att få göra första baljan, konstaterade Ponthus i C More i den första pausen.
– Jag vill alltid göra mål, så att jag inte gjort det än har satt sig lite i huvudet och det är klart man tänkt på det. Så det var på tiden!.

Underhållande mittenakt

Frölunda fick en kanonstart på den andra perioden där Victor Olofsson, efter drygt två minuter, stänkte in ett direktskott i numerärt överläge och försatte gästerna i en 2-1-ledning med sitt femte mål för säsongen.

Det var generellt en riktigt bra period, sett med Frölundaögon, och man skapade tillräckligt mycket oreda för att störa Viktor Fasth i Växjös mål som mycket möjligt kunde ha resulterat i mer nätrassel. Hemmalaget Växjö hade å andra sidan egentligen inte nämnvärt mycket att hota med i mittenakten, men när chanserna väl kom – då tog man dem.

I numerärt överläge kunde Robert Rosén först peta in en lös puck bakom Johan Gustafsson till 2-2 innan Elias Pettersson, även det i numerärt överläge, stänkt in ett direktskott i samma period till hemmaledning, 3-2.
Frölundas replik kom dock snabbt. Ryan Lasch fick en bjudning av Växjöspelare i anfallszon och spelade fram Carl Grundström som bara kunde stöta in pucken bakom Viktor Fasth till 3-3 och det var likaläge inför den tredje perioden.

Mardrömsperiod

Växjö fick en kanonstart i den tredje perioden då Elias Pettersson fullbordade ett hattrick till 4-3 redan efter 3:05, och efter det var Frölunda olyckligtvis mycket svåra att känna igen.
Hemmalaget lyckades med det mesta, jobbade hårdare och gjorde lite som man ville i Frölundas zon. Johan Gustafsson lämnades ensam vid flertalet tillfällen och tvingades kapitulera hela fyra gånger i slutperioden – som blev en dyster historia.

Slutresultatet skrevs till sist 7-3 i Växjös favör, som därmed tog andra raka segern inbördes denna säsong.

– Fullständigt oacceptabelt uppträdande i tredje perioden. Jag är grymt irriterad, uttrycker Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklar:
– Vi släpper totalt på försvarsspelet. Vi jobbar inte, vi åker inte skridskor, vi strider inte framför mål och vi backcheckar inte. De får ett lite för enkelt 4-3 som gör att vi tyvärr tappar huvudet & slutar spela. Det här är den värsta känslan som finns och jag vill gärna spela lördagens match redan nu, avslutar Roger.

På lördag gästas vi av Linköping HC i Scandinavium. Matchen startar 15:15 och biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Växjö Lakers - Frölunda HC 7-3 (1-1, 2-2, 4-0) Skott: 27-23 (6-9, 10-9, 11-5)
PIM: 6-6 (2-0, 2-4, 2-2)

1-0 (03:57) | Elias Pettersson (straffslag)
1-1 (14:09) | Ponthus Westerholm (Lias Andersson, Matt Donovan)

1-2 (22:05) | Victor Olofsson (Ryan Lasch, Max Friberg) PP1
2-2 (30:12) | Robert Rosén (Elias Petterson, Joel Persson) PP1
3-2 (36:41) | Elias Pettersson (Joel Persson, Robert Rosén) PP1
3-3 (37:46) | Carl Grundström (Ryan Lasch)