Fjärde raka segern
Publicerad: 2017-11-25
Frölunda Indians fortsätter vinna – trygga 5-1 mot Linköping i Scandinavium.

5-1 är tydligen veckans tema för Frölunda Indians. En femetta mot Rögle i torsdags och ytterligare en mot Linköping på lördagseftermiddagen.
”Det kändes som om vi kontrollerade hela matchen”, menar Jonathan Sigalet.
Frölunda satte tonen direkt och dominerade inledningen av matchen utan att få utdelning. Ologiskt nog kom den i numerärt underläge – en pärla från blå av Simon Hjalmarsson rakt upp i Linköping-målvakten Jacob Johanssons plockhandskryss.
Den andra perioden liknande den första och utökad ledning efter dryga tolv minuters spel – ännu en raket, den här gången från Victor Olofsson i power play.
Tidigt i den tredje akten satte Lias Andersson 3-0 i numerärt överläge, snyggt framspelad av Ryan Lasch, och game over trodde nog de flesta, men: Linköping sprattlade till (Jimmy Andersson) och satsade allt på ett kort med fyra minuter kvar av matchen – sex mot fyra under en Frölunda-utvisning.
Gästerna skapade tryck, men fick ingen utdelning och istället utökade Frölunda ledningen i öppet mål (Simon Hjalmarsson, igen) och fastställde slutresultatet tre sekunder före full tid, Jonathan Sigalet.
”Klart att det känns extra skönt för mig som Movember-kapten att göra mål i just den här matchen. Och JG (Johan Gustafsson) var tät där bak”, säger kanadensaren och passar på att hylla sina lagkamrater:
”Engagemanget från killarna för Movember har varit enormt. Alla har odlat mustascher, i alla fall dom som kan”.

Före nedsläpp överlämnade Goa gubbar en check till Frölundas Movember-insamling på 54 450 kronor. Torsdagens matchvärd Travelservice fyllde på med ytterligare 15 000 kronor.
Frölunda Indians Movember-tröjor – som delades ut av spelarna på isen efter matchen – drog in 184 500 kronor.
Frölunda HC summerar Movember-insamlingen när november tar slut.

Lördagen den 2 december är Frölunda Indians tillbaka i Scandinavium – Malmö, 15.15.