Nyförvärven visade vägen
Publicerad: 2019-08-08
FHC
Frölunda Indians vann säsongens första match mot HV 71 i Kungsbacka – Theodor Lennström avgjorde i förlängning med en riktig skönhet, 4-3.

Försäsongsmatch ett mellan Frölunda Indians och HV 71 såg inledningsvis ut just som en försäsongsmatch. Intentionerna fanns där, men inte tajmingen och det var felskären, felpassen och felbesluten som präglade händelserna ute på isen.
Och i rättvisans namn en riktigt vass målvakt – hemvändande Kungsbackasonen Niklas Rubin i Frölundas kasse för första gången. 23-åringen spelade inspirerat och bjöd på några riktigt vassa räddningar i en förstaperiod som gästande HV 71 hanterade något bättre än det regerande svenska mästarlaget.
”Inget stämde i början, men vi snackade om det i paus och jag tyckte det blev bättre”, säger nyförvärvet Theodor Lennström.

I mittenakten rättade saker och ting till sig och mer organiserat spel från båda lagen. Jacob Peterson bröt dödläget med en riktig pärla i HV-målvakten Jonas Gunnarssons högra kryss, men Frölundaglädjen varade inte särskilt länge. Mitt i perioden kvitterade Jesper Williamsson och fem minuter senare lyfte Johannes Kinnvall in HV:s andra mål bakom en fortsatt alldeles utmärkt Niklas Rubin.

I början av den tredje perioden presenterade sig Johan Sundström, 2-2, snyggt framspelad av Sebastian Stålberg.
3-2 tryckte Nicklas Lasu in med drygt sex minuter kvar att spela.
HV 71 studsade tillbaka en andra gång och Filip Sandberg kvitterade i slutet av matchen, men segern till Frölunda.
I förläningen tog Theodor Lennström tidigt vara på ett friläge – HV-målvakten Jonas Gunnarsson förstod nog inte vad som hände.
”Jag var hundraprocentigt säker och den är patenterad”, förklarar Lennström som tycker så här om Frölundas premiärmatch:
”Vi skapade många anfall och våra höga press blev bättre och bättre ju längre matchen led. I början var vi lite sega och hängde inte riktigt med i HV:s omställning. Spelet sitter inte riktigt ännu, men vi är på gång”.

Frölunda spelar försäsongsmatch två på fredag i nästa vecka – mot Växjö i Alvesta, 19.00.