Fagemos Hattrick sänkte Malmö
Publicerad: 2018-02-21
J20
En spelsugen Samuel Fagemo, hårt jobb och en laddad Arvid Söderblom såg till att öka avstånden i tabellen när Frölunda J20 tog tre poäng mot IF Malmö Redhawks.

Malmö kom till Göteborg för att ta tre poäng och inledningsvis av matchen såg det ut som att planen skulle lyckas då man spelade med hög press och fysiskt på Frölunda J20 som slet för att skapa momentum i matchen. Trots att det länge stod 0-0 och perioden såg ut att förbli mållös sköt Samuel Fagemo det förlösande 1-0 målet sent i den första perioden.

Malmö lyckades kvittera till 1-1 fyra minuter in i den andra perioden sedan hemmalaget Frölunda ådragit sig en utvisning och även om man hade bud på fler mål därefter spelade Arvid Söderblom upp sig efter baklängesmålet och nekade Malmö fler mål. Strax innan halva perioden var spelad höll sig återigen Samuel Fagemo framme som såg ruskigt spelsugen ut sköt 2-1 bakom Linus Gidbark i Malmökassen och därefter orkade inte Malmö resa sig igen.

Jonatan Lundin-Andersson såg till att utöka ytterligare till 3-1 tidigt i tredje efter att ha slitit framför motståndarmålet när han högg på returen och därefter kontrollerade Frölunda resten av matchen. Innan perioden var över hade Samuel Fagemo fastställt sitt hattrick i samband med 4-1 målet som kom till i tom målbur efter att Malmö chansat och med fyra minuter kvar plockat Gidbark för numerärt överläge.

Vi spelar vår bästa ishockey just nu - Pierre Johnsson

Man tröttnar aldrig på att jubla och det är ju en del av varför man håller på - att vinna matcher säger Pierre om dagens 4-1 seger mot Malmö.
Malmö är ett bra lag, de hade bestämt sig för att göra allt för att ta poäng idag och spelar aggressivt men vi spelar på en hög nivå idag och gör det bra där vi håller dom på utsidan och vår defensiv satte stopp för dom idag. Framåt var vi frejdiga och äger pucken.

Frölunda J20 ser mer och mer ut att vara det hårt jobbande laget Pierre pratade om att de skulle vara inför säsongen och de offrade sig genom att täcka skott idag och hålla ihop det vilket även Pierre höll med om;
Ja det är en så pass stor del av ishockeyn idag och spelar vi inte uppoffrande så kommer de där puckarna igenom och det hanterar vi bra.

Nu väntar två tuffa matcher till helgen borta mot både Modo och Timrå, två lag man förlorade surt mot sist hemma i Frölundaborg och Pierre är laddad för revansch. Killarna har tränat bra och det syns mer och mer nu men vi åker upp för att spela vårt spel, det kommer bli tufft men vi spelar vår bästa ishockey just nu och vi ska gå för revansch.

Frölunda J20 inleder roadtripen på lördag med match mot Modo Hockey. Den matchen sänds på svenskhockey.tv med start kl. 13:00.

Frölunda HC - IF Malmö Redhawks 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)
Skott: 47-16 (12-5, 15-7, 20-4)
PIM: 10-10 (0-4, 6-2, 4-4)

1-0 (16:20) | Samuel Fagemo (Jesper Emanuelsson)

1-1 (24:36) | Maxim Cajkovic (Freddy Roslund, Axel Björklund) PP1
2-1 (28:46) | Samuel Fagemo (Linus Nässén, Joseph Berger)

3-1 (42:35) | Jonatan Lundin-Andersson (Albin Bardh, Philip Ekberg)
4-1 (57:48) | Samuel Fagemo (Jesper Emanuelsson, Linus Nässén)