Revansch!
Publicerad: 2019-02-19
FHC20
Frölunda J20 som föll i lördags mot Växjö Lakers fick sin revansch när man slog dem i Vida Arena med 3-2 på tisdagskvällen.

VÄXJÖ Efter en relativt händelselös förstaperiod med jämt spel mellan de två lagen var det desto mer action i den andra perioden där Frölunda J20 genom lagkaptenen Hampus Rydqvist sköt in det förlösande 0-1 målet bakom Jesper Eliasson i Växjökassen. Filip Roos som anslutit från Hanhals inför matchen dit han varit utlånad ville inte vara sämre han och sköt 0-2 med mindre än fyra minuter kvar av perioden.

0-3 kom genom Jonatan Lundin-Andersson tre minuter in i den tredje perioden och det såg ut som att det var avgjort där. Men Växjö är ett skickligt lag och hemmalaget såg till att skapa spänning genom att göra 1-3 och 2-3 i perioden och visst hade man bud på kvittering i slutminuterna av matchen men Frölunda och framför allt Erik Portillo i kassen klev fram och såg till att man i samband med segern var i fortsatt serieledning.

Nu väntar ett par dagars spelledighet för Frölunda J20 innan man ställs mot Modo Hockey den 2 mars hemma i Frölundaborg. Den matchen startar kl 12:00.

Växjö Lakers – Frölunda HC 2-3 (0-0, 0-2, 2-1)
Skott: 25-22