Målrikt och fartfyllt
Publicerad: 2017-01-08
J18
Frölunda J18 ville visa att gårdagens övertidsseger endast var en tillfällighet. Nu jagade man första trepoängaren mot Nacka HK och som man gjorde det. Det var konstant fart under skridskorna och likt gårdagen gick man på kasse vilket resulterade i hela åtta mål framåt.

GÖTEBORG – Knappt efter att halva första perioden var spelad stod det 3-0 till hemmalaget Frölunda J18 som med en fartfylld ishockey och en beslutsamhet att sätta tonen och de första målen i matchen tvingade gästerna Nacka HK att spendera större delen i egen zon. Hemmalaget slog sedan av något på takten vilket öppnade upp för Nacka som fick testa på sitt offensiva spel för ett par minuter och även om man fick utdelning med nio sekunder kvar av perioden var det Frölunda som kontrollerade matchbilden.

Anton Sundin, som till Ronnie Sundin.

Den andra perioden blev mer jämn sett till kvalitativa målchanser och ett läckert samspel mellan Oliwer Fjellström och Lucas Raymond i powerplay resulterade i 4-1 till Frölunda. Nacka visade dock att man inte skulle förlora utan motstånd för ca fyrtio sekunder efter Fjellströms 4-1 mål överlistades en hittills riktigt bra Erik Portillo i Frölundakassen av en Nackaspelare och 4-2 var ett faktum.

Frölunda J18 som inför Allsvenskan Södra fått förstärkning av sonen till Ronnie Sundin, ni vet backlegendaren som spelade hela 16 säsonger i Frölunda HC, presenterade sig för publiken i Frölundaborg när han inte bara pangade in ett mål utan två och såg till att Nackas uppförsbacke som nu såg lite planare ut genast blev brant igen med 5-2 och 6-2 inför den avslutande perioden.

Frölunda hittade i den tredje perioden tillbaka till första periodens fart och presspel och fick utdelning genom Isac Andersson och Linus Nässén som båda sköt sina första mål i årets J18 Allsvenskan Södra som innebar både 7-2 och 8-2. Nacka fick dock lite turligt med en sekund kvar av matchen fastställa slutresultatet 8-3 i numerärt överläge.

Nu väntar ett par dagars hårdträning innan seriespelet fortsätter på torsdag när Frölunda gästar IF Malmö Redhawks i Malmö. Den matchen sänds på Livearenahockey.com och startar 19:00.

Frölunda HC – Nacka HK 8-3 (3-1, 3-1, 2-1)

Skott: 43-18 (16-5, 15-11, 12-2)

Utv.min: 6-14 (2-4, 2-6, 2-4)

1-0 (03:37) | Lucas Raymond (Linus Nässén, Filip Persson)

2-0 (07:46) | Eric Engstrand (Viktor Witehall, Albin Bardh)

3-0 (11:26) | Filip Ahlström (Lucas Raymond, Linus Nässén) PP1

3-1 (19:51) | Alexander Holtz (Filip Karlsson-Tägtström)

4-1 (23:00) | Oliwer Fjellström (Lucas Raymond) PP1

4-2 (23:42) | Emil Svartbro (Filip Karlsson-Tägtström)