”Vi jagar vidare”
Publicerad: 2016-09-08

Hockeysverige verkar överens – det blir fyra tydliga topplag i SHL säsongen 2016/2017.

SHL har enligt traditionen hållit upptaktsträff i Norra Latin i Stockholm och på plats SHL:s representanter, de 14 lagen och media.

Under Björn Oldeen och Sanny Lindströms ledning intervjuades huvudtränarna och en spelare per förening och ett genomgående tema: Frölunda, Skellefteå, Växjö och Linköping blir säsongens topplag. Med bisatsen att det regerande svenska mästarlaget är det jagade.

- Vi ser det inte så. Det är vi som jagar vidare. Vi vill vinna ligan, det har vi inte gjort ännu, och vi vill vinna SM-guld igen, säger Roger Rönnberg som självklart fick kommentera den stora spelaromsättningen, elva nya in i sommar:

- Vi är lyckligt lottade som har en stark kärntrupp som visar vägen för de nya.

Robin Figren, en i stommen, var inne på samma linje.

- Den största biten är att vi kommer ihop som en familj och att vi inte blir bekväma. Träningsmässigt kör vi fortfarande hårt och vi har skruvat upp ett snäpp till.

Djurgårdens tränare – Frölundas tidigare assisterande – Robert Ohlsson fick under sin intervju  frågan vad han inte kommer att sakna med sin tidigare kollega Roger Rönnberg och svarade så här:

- Det skall bli skönt att slippa hans gap i båset.

Frölunda spelar premiärmatchen i SHL mot Malmö borta den 17 september - en vecka senare invigs Scandinavium för den här säsongen, Brynäs.

Peter Pettersson Kymmer