Första förlusten
Publicerad: 2019-08-16
FHC
Frölunda Indians förlorade träningsmatch två mot Växjö i Alvesta, 2-4.

Det var lite Måndag hela veckan, filmen alltså, över den första perioden mellan Växjö och Frölunda i Alvesta.
Precis som i Kungsbacka för en vecka sedan var det ett småländskt lag som tog kommandot och precis som för en vecka sedan visade Frölundas målvakt att förarbetet är gjort, Johan Mattsson den här gången.

Frölunda tog bussen till Alvesta med en helt annan trupp än den som besegrade HV 71 i träningsmatch ett, 4-3. Joel Lundqvist, Patrik Carlsson, Mats Rosseli Olsen, Theodor Lennström och Brandon Gormley stannade hemma. In med Filip Persson, Lucas Raymond, Karl Henriksson och Samuel Fagemo istället.
Möjligen bidrog det till Frölundas lite tröga inledning, men definitivt inte till Växjös ledningsmål – Brendan Shinnimin på egen hand efter en snabb omställning mitt i perioden.
”Vi bjuder på lite för många klara chanser och skall inte behöva spela box play två gånger. Vi har pratat om det och vi måste bli mer noggranna”, summerar Max Friberg perioden i Cmore.

Nej, det blev ingen scenförändring i mittenakten, åtminstone inte inledningsvis. Växjö förde spelet i så hög grad att Frölundas tränarteam tog en time out tidigt.
”Vi var inte där och behövde ett brejk”, konstaterar Nicklas Lasu.
Och visst ryckte Frölunda upp sig efter avbrottet, men blev straffade i box play, Pontus Holmberg, och gick till pausvila i 2-0-underläge.

I fotboll talas det om fasta situationer, inom ishockey special teams och det var de där tillfällena med en fler eller färre på isen som blev avgörande.
Frölunda tog tidigt vara på två numerära överlägen – Samuel Fagemo skickade in 2-1-pucken och Karl Stollery kvitterade, första målet i Frölunda-tröjan.
Men. Med en man mer på isen svepte Roman Horak, lite turligt in 3-2 från nära håll och mitt i perioden stängde Brendan Shinnimin matchen med ytterligare ett solomål.
”Vi förtjänade att förlora i dag, det var en medioker insats från vår sida. Det var en bra påminnelse om att vi måste hem och jobba på”, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Frölunda Indians matchar igen i nästa vecka – Leksand (torsdag) och Färjestad (lördag) i Strömstad.

I morgon, lördag, är det regerande mästarlaget tillbaka i Frölundaborg. Frölundadagen från 11.00-15.00 – A-laget har öppen träning i Borgen från 12.00-13.00 och skriver autografer 13.30-15.00.

Frölundas lag
Målvakt:
Johan Mattsson (Niklas Rubin).
Backar:
Julius Bergman, David Printz.
Jacob Moverare, Viktor Ekbom.
Anders Grönlund, Karl Stollery
Filip Persson.
Forwards:
Lucas Raymond, Johan Sundström, Sebastian Stålberg.
Joel Mustonen, Karl Henriksson, Max Friberg.
Simon Hjalmarsson, Nicklas Lasu, Ryan Lasch.
Samuel Fagemo, Jacob Peterson, Rhett Rakhshani.

Peter Pettersson Kymmer