Tillbaka på vinnarspåret
Publicerad: 2018-01-25
J20
Frölunda som tappade poäng i helgens två matcher studsade tillbaka omgående på onsdagen när man slog Malmö med klara 5-0.

Redan efter 43 sekunder visade Frölunda J20 att man menade allvar när Jacob Peterson skickade in 0-1 pucken i Malmökassen och även om Malmö sedan lyckades skapa några farligheter var det Frölunda som kontrollerade det mesta i den första perioden.

Malmö höjde sitt spel något i den andra perioden men Frölunda som kontrollerade det mesta där ute på isen skulle även stå för målen i denna period sedan Jacob Peterson utökat till 0-2 med sitt andra mål i matchen och Filip Hasa ville inte vara sämre utan skickade in 0-3 bara fyra minuter senare. Frölunda behöll trycket och med mindre än tre minuter kvar att spela av perioden sköt Filip Persson sitt första mål i J20 dressen som innebar 0-4.

Frölunda verkade inte bry sig om att man ledde med 4-0 när den tredje perioden startade. Man fortsatte pressa ner Malmö som stundtals inte alls fick spelet att stämma och de få skotten som kom igenom, fem stycken i perioden och tjugotvå totalt stoppade en riktigt bra Erik Portillo. Filip Hasa fastställde sedan matchens slutresultat i samband med sitt 5-0 mål som likt Jacob Peterson stod för två mål i matchen.

Nu väntar ett par dagars träning för att behålla formen man har innan man reser till Örebro för match mot ÖHK på lördag och sedan vidare till Solna där AIK väntar på söndag. Båda matcher sänds på svenskhockey.tv

IF Malmö Redhawks – Frölunda HC 0-5 (0-1, 0-3, 0-1)
Skott: 22-45 (7-14, 10-16, 5-15)
PIM: 14-10 (6-2, 4-6, 4-2)

0-1 (00:43) | Jacob Peterson

0-2 (30:35) | Jacob Peterson (Samuel Fagemo, Filip Persson)
0-3 (34:51) | Filip Hasa (Philip Ekberg, Eric Engstrand)
0-4 (37:46) | Filip Persson (Jakob Helemo)

0-5 (52:55) | Filip Hasa