Seger och serieledning
Publicerad: 2019-10-13
FHC18
Det som alla trodde inför matchen skulle vara en jämn historia visade sig bli precis tvärtom.

GÖTEBORG Redan efter tre minuters spel ringde det bakom Linköpingskeepern Carl Lidö efter att Ludwig Persson fått pucken över mållinjen och det var precis den start hemmalaget Frölunda J18 önskade i seriefinalen mot tabellettan Linköping. Linköping kom sedan tillbaka spelmässigt men trots det var det Frölunda som gjorde både 2-0 och 3-0 innan perioden var över. Målen gjordes av Oliver Odelhög och Ludwig Persson, hans andra hittills i matchen.

Just Ludwig Persson kom även att göra 4-0 som dessutom innebar hattrick och målvaktsbyte hos gästerna Linköping HC innan Alexander Olsén sköt 5-0 i mitten av perioden med en man mer på isen. Det var ungefär det som hände i den andra perioden.

Frölunda fortsatte trampa på i den tredje och sista akten av matchen. Tack vare fyra mål av hemmalaget slår man inte bara tabellettan Linköping med 9-1 utan man övertar dessutom platsen högst upp när serien fortsätter till veckan. Då hemma mot HC Vita Hästen på torsdag 17 oktober. Matchstart 19:00

Frölunda HC – Linköping HC 9-1 (3-0, 2-0, 4-1)
Skott: 38-30
Utv. Min: 8-10

1-0 (03:41) | Ludwig Persson
2-0 (11:31) | Oliver Odelhög (Victor Widlund)
3-0 (14:13) | Ludwig Persson (Simon Edvinsson, Philip Granath)

4-0 (24:38) | Ludwig Persson
5-0 (32:02) | Alexander Olsén (Hugo Gabrielsson, Noah Hasa) PP1