Frölunda först i världen
Publicerad: 2017-02-27
FHC
Frölunda HC blir ambassadör för stiftelsen Non-Violence.

The Non-Violence projects koncept stämmer väl överens med den kompass Frölunda HC bygger sin verksamhet på.
Självkänsla, konflikthantering och icke-våld är centrala begrepp för båda organisationerna som med den grunden lagd bestämt sig för ett samarbete.
– Vi är stolta över att Frölunda HC är den första idrottsföreningen i världen som blir ambassadör för Non-Violence. Vi ser som alla andra med oro på våldsutvecklingen i samhället och eftersom vi arbetar med barn och ungdomar i vår verksamhet är det viktigt att påbörja en förändring och ta ställning, säger Frölunda HC:s försäljningschef Robert Jonsson.

Non-Violence symbol är en pistol med knut på som skapades 1980 av den svenske konstnären Carl Fredrik Reuterswärd som en hyllning till John Lennons arbete för fred och icke-våld.
Originalet står utanför FN-huset i New York, en kopia på avenyn och en mindre variant, Frölunda HC-smyckad, ligger från och med nu ute för försäljning.
Frölunda-pistolen kostar 3 800 kronor (inklusive) moms och går att beställa på den här mailadressen: [email protected]
Principen är först till kvarn.
Intäkterna från försäljningen går till stiftelsen Non-Violences utbildningsprogram för barn och ungdomar och till Frölunda HC:s icke-vålds-utbildningar i ungdomssektionen och akademin.

Peter Pettersson Kymmer