Förlust i match ett
Publicerad: 2018-03-21
J20
Trots förlust i kvällens match mot HV71 är Frölunda J20 vid fortsatt gott mod och ser redan nu fram emot returmötet på fredag.

Den första perioden bjöd på klassisk juniorhockey, full fart framåt och mindre tänk på defensiven och visst böljade det härligt fram och tillbaka till dess att gästerna HV71 överlistade Frölunda J20s Arvid Söderblom ca 14 minuter in i den första perioden. Därefter blev det tajtare spel där HV71 var laget som backade tillbaka något vilket öppnade för Frölunda som genom "nyförvärvet" Jakob Stenqvist som återvänt från Björklöven sköt in 1-1 pucken bakom Adam Åhman i HV-kassen.

Om det var full fart och målsnålt i den första perioden blev det desto mer målrikt och stundtals lägre tempo i den andra perioden. Tyvärr för Frölunda var det enskilda misstag som resulterade i både 1-2, 1-3 och 1-4 för gästerna och HV71 kunde ha avgjort matchen där. Men Frölunda J20 skakade av sig chocken från HVs snabba mål och började trampa igen. 2-4 kom strax efter 1-4 målet genom Samuel Fagemo som utnyttjade en retur från Åhman, därefter bjöd Jacob Peterson, även han tillbaka från Björklöven, på en riktigt läcker soloprestation när han trampade igenom HV-försvaret och på egen hand skickade in 3-4 bakom HV-keepern. Nu hade man rejäl känning på gästerna som med fem minuter kvar av perioden utökade till 3-5 som även blev periodens slutresultat.

Frölunda som jagade ytterligare reducering i den tredje perioden kom aldrig riktigt igång pga. de utvisningar man ådrog sig. Frölunda gick för fler mål och med sex man på isen fick man utdelning genom Jakob Stenqvist som med två minuter kvar trampade in och pricksköt 4-5. Trots detta kom man inte närmare och HV71 som fastställer slutresultatet 4-6 tar därmed rond 1 när serien nu på fredag vänder till Jönköping för två matcher.

Pierre Johnsson var sådär nöjd efteråt med hur man genomfört matchen;
Det måste ha varit en rolig match att se för publiken men mindre kul för oss och jag tycker vi ger bort den här matchen säger Pierre som fortsätter;

I den andra perioden blev vi för naiva och spelet som tog oss mot seger med tajt försvarsspel och en bra trea, det tappade vi idag och HV71 är ett alldeles för bra lag att släppa såna lägen till för det straffar sig direkt.

Frölunda J20 åker till Jönköping på fredag för det första av ytterligare två returmöten och Pierre vet vad hans lag behöver jobba på men ser även fram emot helgens matcher som garanterat kommer bli fartfyllda och innehålla en skaplig derbykänsla.

Fredagens match börjar 19:00 och sänds på svenskhockey.tv

I Stockholm och Nacka tog Frölunda J18 den första matchen mot Nacka HK när man vann med 6-3. Man förde matchen från start till mål och målskyttar i matchen var Marcus Engelsen2, Isac Andersson, Karl Henriksson2 och Elmer Söderblom.

Returmöte spelas i Frölundaborg på lördag med start 15:00. Även den matchen sänds på svenskhockey.tv