Storseger mot AIK
Publicerad: 2019-01-12
FHC20
Grym effektivitet, stundtals kyligt sinne och högt tempo summerar Frölunda J20s storseger mot AIK rätt så bra.

GÖTEBORG CHOCKSTART! Efter tolv sekunder tog AIK ledning med 1-0 och första tanken var att detta kommer bli tufft men Filip Persson såg till att knappa minuten senare kvittera till 1-1 och sedan var det Frölunda J20 för hela delen. Man visade att formen från förra helgen satt kvar genom att med hög skridskoåkning och effektivitet gå ifrån till både 2-1 och 3-1 efter mål av Jonatan Lundin-Andersson och Daniel Torgersson där den sistnämnde sköt sitt första mål i Frölunda J20.
Hemmalaget fortsatte sedan att trampa på och även om det skulle dröja halva den andra perioden innan ytterligare mål föll så fortsatte man visa goda tendenser. 4-1 kom genom Karl Henriksson vilket innebar målvaktsbyte för gästerna AIK och det syntes att stockholmarna nu var märkbart irriterade. Man fokuserade nu istället på att störa ut Frölunda med fysiskt spel men trots detta var det endast AIK som ådrog sig utvisningar vilket gjorde att hemmalaget kunde fortsätta behålla initiativet i matchen.

Den tredje perioden hann knappt börja innan Filip Hasa sköt in 5-1 och strax efteråt presenterade sig ytterligare en ny målskytt – Philip Granath som likt Torgersson sköt sitt första mål i J20 dressen och nu var matchen definitivt över. I den 45:e matchminuten drev firma Bardh, Henriksson, Caderoth upp pucken och medan AIK hade en spelare på botbänken passade Arvid Caderoth på att i så gott som öppet mål skjuta in 7-1 pucken vid den bortre stolpen och innan perioden och matchen var över lyckades AIK putsa siffrorna något i samband med 7-2 målet. Vi är effektiva idag och som vanligt har vi en grymt bra målvakt vilket vi är bortskämda med. Jag tycker inte att siffrorna riktigt spelar dagens match men visst tycker jag att vi ska vinna i slutändan och det gjorde vi säger Pierre.

AIK är ett bra lag, de är rörliga, passningsskickliga och de har attityd vilket vi pratade om innan matchen. De är nog det laget som har mest attityd av alla och hur vi skulle hantera det var absolut en match i matchen och vi klarade av att inte falla in i deras mönster utan spelade vårt spel och det var viktigt för fortsättningen säger Pierre som även förväntar sig en liknande matchbild imorgon, söndag, när Djurgården kommer på besök.

Det kommer bli attityd men ännu mer spel än idag. AIK har mycket hockeyspel i sig men jag tror att Djurgården har snäppet mer i sig och det kommer absolut bli en nöt att knäcka för ska vi vinna måste vi tajta till vårt försvarsspel ännu mer, inte låta de snurra utan få stopp på deras spel snabbt.

Matchen mot Djurgårdens IF spelas imorgon söndag med start kl 12:00 i Frölundaborg. I vanlig ordning sänds även matchen på svenskhockey.tv med kommentering.

Frölunda HC – AIK 7-2 (3-1, 1-0, 3-1)
Skott: 39-29
Utv. Min: 6-22
0-1 (00:12) | Emil Lindblom (Jonatan Asplund)
1-1 (01:08) | Filip Persson (Elmer Söderblom, Daniel Torgersson)
2-1 (12:45) | Jonatan Lundin-Andersson (Filip Hasa, Eric Engstrand)
3-1 (19:40) | Daniel Torgersson (Elmer Söderblom, Albin Bardh)

4-1 (32:31) | Karl Henriksson (Lucas Raymond, Filip Hasa)

5-1 (41:22) | Filip Hasa (Karl Henriksson, Lucas Raymond)
6-1 (42:26) | Philip Granath (Ludvig Levinsson)