Slagna av effektivt Skellefteå
Publicerad: 2018-02-08
En ruskigt tung förstaperiod blev avgörande när Skellefteå AIK 4-2-besegrade Frölunda HC i Skellefteå Kraft Arena.

SKELLEFTEÅ | Två spelarmässigt ganska sargade lag drabbades samman i Skellefteå Kraft Arena denna torsdag, där totalt åtta spelare ifrån de båda lagen befinner sig i Sydkorea för att delta i de olympiska spelen - som börjar i dagarna.

Hemmalaget Skellefteå AIK fick en kanonstart på matchen och tog ledningen redan efter fem minuters spel, då Henrik Hetta satte en retur från nära håll. Därefter var det i stora drag Skellefteås period helt och hållet – åtminstone på resultattavlan. För även om Frölunda HC egentligen inte gjorde en klappkass period så var snarare hemmalaget ruskigt effektiva och drog ifrån till en 4-0-ledning innan matchen var 18 minuter gammal.
Västerbottningarnas Jesper Olofsson stod för två av målen, det var nog därför inte helt ologiskt att bror Victor gensvarade med att ordna en 4-1-reducering i powerplay i periodens slutminut – skyttekungens 23:e för säsongen.

– Oerhört viktigt mål så klart, konstaterade Victor emellan den första och andra perioden.
– Jag tycker de visade upp en ruggigt bra utdelning, så det är inte så att vi var helt utspelade. Därför var det skönt att få in det där målet så vi har någonting att gå på.

FRÖLUNDA GAV SIG SJÄLVA INTE RIKTIGT CHANSEN att ta sig in i matchen under matchens andraperiod. För efter att man inlett med ett mediokert numerärt överläge så klarade man, mycket på grund av tre raka utvisningar, inte riktigt att studsa upp förrän i periodens senare del.

Det var en ändå mycket svängig match med högt tempo och där båda lag varvade målchanser om vartannat. Den första perioden hade dock satt en bitter bismak på tillställningen, som aldrig riktigt ville avta och det var först när sju minuter återstod av matchen som det började bli lite spännande.
Skellefteås Mike Kostka ådrog sig en utvisning, och i det efterföljande powerplay-spelet visade Frölunda upp ett enormt tryck – som också skulle ge frukt. Victor Olofsson satte sitt andra för kvällen när han ordnade 4-2 och gav matchen en gnutta liv. Men trots en ordentligt forcering under slutminuterna lyckades Skellefteå hålla undan och tog samtliga tre poäng.

– Vi gav bort det här i första perioden, givetvis. Vi släppte fyra mål där och det orkade vi inte hämta igen, konstaterade Roger Rönnberg i C More efter slutsignalen och utvecklade:
– Victor Olofsson är grym. Det är det starkaste vapnet vi har just nu och han fortsätter att producera. Det är viktigt för oss, men vi behöver fler som kliver fram, avslutade Roger.

På lördag gästar vi Rögle BK i Lindab Arena (kl 18:00, sänds i C More). Därefter har vi spelledigt till den 24:e februari, då vi gästar Örebro HK.

Nästa hemmamatch: Onsdag 28:e februari kl 19:00, IF Malmö Redhawks. Biljetter köper ni via den här länken.

Skellefteå AIK - Frölunda HC 4-2 (4-1, 0-0, 0-1) Skott: 31-24 (16-7, 8-5, 7-12)
PIM: 10-12 (6-4, 0-6, 4-2)

1-0 (05:01) | Henrik Hetta (Emil Djuse, Gustaf Lindvall)
2-0 (11:46) | Tim Söderlund (Filip Berglund, Simon Krekula)
3-0 (13:49) | Jesper Olofsson (Mark Katic, Bud Holloway) PP1
4-0 (17:57) | Jesper Olofsson (Mark Katic) PP1
4-1 (19:21) | Victor Olofsson (Matt Donovan, Ryan Lasch) PP1

4-2 (54:51) | Victor Olofsson (Matt Donovan) PP1