Storseger mot Nacka, nu vidare till kvartsfinal
Publicerad: 2017-03-18
J18
Frölunda J18 gör Frölunda J20 sällskap till kvartsfinalen sedan man fullständigt pulveriserat Nacka HK i den andra åttondelsfinalen där man slutligen vinner med 2-0 i matcher efter 12-0 i dagens match.

Göteborg - Frölunda J18 gick för att avsluta åttondelsfinalen redan i den första perioden där man inom loppet av tre minuter gick ifrån till en 3-0 ledning efter mål av Samuel Fagemo, Jacob Peterson och Jakob Heljemo. En ledning man sedan utökade till 4-0 genom Elias Stendahl och även fast man fortsatte pressa Nacka där man sköljde över gästerna i våg efter våg stod sig resultatet perioden ut.

Frölunda fortsatte sedan att spela med hög fart i alla moment där man gick på kassen och Nacka, som gjorde sitt bästa för att freda sitt mål, fick se Frölunda göra 5-0, 6-0, 7-0 och 8-0 innan perioden var över. Målskyttar period 2: Lucas Raymond, Viktor Witehall, Linus Nässén och Jesper Emanuelsson.

Den tredje perioden var knappt fem minuter gammal innan det stod 9-0 på tavlan och det skulle mycket till för Nacka att hålla åttondelsfinalen levande. Gästerna fick inte alls sitt spel att stämma och Frölunda, som var flera nummer för stora, fortsatte ligga högt i banan och pressa Stockholmslaget vilket gav fortsatt resultat tre gånger om sedan Philip Ekberg två gånger om målat tillsammans med Jakob Heljemo, även det hans andra mål för dagen och Linus Nordin

Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18, efter matchen: En dag på jobbet? Nej nej, det var lite smånervigt osv, det är ju trots allt åttondelsfinal men jag tycker vi gör det bra och det blir trots allt 12-0 säger Pierre. Vi följde vår gameplan och jobbade stenhårt i 60 minuter vilket var kul att se och det tar vi med oss in i kvarten. Jag tycker vi ser starka ut, tränade ut och pigga ut säger Pierre på frågan om matchen.

Nu ska vi hålla i detta för det kommer bli en tuff kvartsfinal vad vi än väljer och valet till kvartsfinalsmotståndare görs redan imorgon söndag enligt Pierre som kommer vara med i Livearenahockeys sändning.

Frölunda HC-Nacka HK 12-0 (4-0, 4-0, 4-0)
Skott: 52-14 (16-5, 19-5, 17-4)
Utv.min: 6-10 (2-2, 2-2, 2-6)
1-0 (00:59) | Samuel Fagemo (Joni Ikonen)
2-0 (01:48) | Jacob Peterson (Jesper Emanuelsson)
3-0 (02:55) | Jakob Heljemo (Jospeh Berger, Jakob Heljemo)
4-0 (14:32) | Elias Stendahl (Philip Ekberg, Jakob Heljemo)

5-0 (21:43) | Lucas Raymond (Leon Lerebäck, Samuel Fagemo)
6-0 (27:15) | Viktor Witehall (Jonatan Lundin-Andersson)