Turneringsseger igen
Publicerad: 2016-12-29
U16
Frölunda U16 tar hem den egna turneringen Scandinavium Cup efter att återigen ha besegrat HV71 i finalen, denna gång med 3-1.

I fjol vann Frölunda mot just HV71 med 3-0 och spelmässigt var det en liknande match där Frölunda inledde lite nervöst men efter att man gjort 1-0 växte man in i matchen. HV71 lyckades sedan kvittera till 1-1 med sju minuter kvar av perioden men ett bra snack i omklädningsrummet i pausen resulterade i att man kom tillbaka och återtog både ledning och kommandot i matchen.

Isac Andersson satte 1-2 i powerplay och Lucas Raymond fastställde sedan slutresultatet 1-3 trots stundtals kraftig press från HV71 som såg till att kriga om det hela vägen fram till slutsignalen där både hjälmar och klubbor flög upp i luften medan glädjetjut och leenden fyllde Scandinavium när det stod klart att Frölunda U16 för andra året i rad vinner Scandinavium Cup.

Frölundas Lucas Raymond blev vald till en av turneringens bästa forwards och Eric Hjort till en av turneringens bästa backar.

Jag är glad för grabbarnas skull säger Tobias Johansson, huvudtränare Frölunda U16 efter matchen och fortsätter; Precis som förra året växlade vi upp under turneringens gång och ju viktigare matcherna blir desto starkare blir det här laget.

Vi började lite nervöst idag och pratade om det i periodpausen. Vårt mindset måste vara att gå på attack, sätta press hela tiden, vilja framåt och inte ha för mycket respekt för några spelare i HV71 som vi hade idag i inledningen av matchen. HV71 är ett bra lag men jag är glad att vi lyckades sätta oss i förarsätet tack vare vår ledning.

Precis som ifjol ville vi givetvis veta hur Tobias och hans manskap skulle fira turneringssegern och Tobias svarade precis som då snabbt ”Cubacola och Glass” innan han sprack upp i ett stort leende och gick iväg för att fira med sitt lag.

Precis som i år och förra året vinner vi både Tibro Trophy och Scandinavium Cup och nu återstår bara SM i mars säger Tobias som ser fram inför säsongsavslutningen.

Bra prestation i gruppspelet. Årets insats i Scandinavium Cup påminde om fjolåret där Frölunda övertygade prestationsmässigt turneringen igenom och precis som i fjol tog man inte full pott i gruppspelet men i år tog man hem Grupp A och fick välförtjänt vila fram till semifinalen där man skickade ut Rögle BK ur turneringen med 3-0.

Frölundas övriga resultat i Scandinavium Cup 2016:

Frölunda – Linköping: 2-1

Frölunda – Örebro: 3-5

IF Malmö Redhawks – Frölunda: 1-4

Komplett All Star Team Scandinavium Cup 2016:

MV: Hampus Hedman - HV71

Back: Eric Hjort - Frölunda HC

Back: Måns Krämer - Rögle BK

Forward: Lucas Raymond - Frölunda HC

Forward: Arvid Costmar - Linköpings HC

Forward: Simon Holmström - HV71

Gott slut samt Gott Nytt År önskar Frölunda U16!

Skribent Christian Wahlgren